Čović: "Vujošević pre 3 godine nije kukao a sada igra perfidno!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.03.2014.
18:43
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom oglasio se povodom današnjih izjava trenera KK Partizan NIS Duška Vujoševića nazvavši njegovu "igru perfidnom", pritom pozivajući Aleksandra Vučića da ne podlegne pritiscima iz Humske.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Tekuća košarkaška sezona do danas je bila lišena međusobnih prepucavanja Duška Vujoševića i Nebojše Čovića ali je današnja konferencija za medije trenera Partizan NIS očito isprovocirala reakciju prvog čoveka Crvene zvezde Telekom.

Nebojša Čović obratio se javnosti putem klupskog sajta sa namerom da ukaže na "perfidnu igru" trenera Partizana NIS i pozove Aleksandra Vučića da ne podlegne pritiscima, zatraživši pritom isti tretman za "večite".

"Ako je tačno da je Vučić Partizanu obezbedio preko milion i po evra u dasadašnjem toku sezone mi smo šokirani i tražimo da po istoj toj raspodeli i Crvena zvezda Telekom dobije svoj deo. Ne shvatam zašto bi u ovoj zemlji bilo koji klub na bilo koji način bio protežiran" navodi se u izjavi Nebojše Čovića.

Ovakva rekacija usledila je nakon Vujoševićeve izjave da Partizan još uvek nije dobio deo od 400.000 evra koje je budući premijer Srbije obećao crno-belima.

"Vujošević je izgleda zaboravio šta se dešavalo pre samo tri godine. Zvezda je bila pred gašenjem. Ali, tada niko nije kukao. Zvezdin glas tada nije ni mogao da se čuje jer nije imao ko da vapi za pomoć, klub praktično nije ni postojao. Zato smo zasukali rukave, seli da radimo i bez ičije pomoći smo uspeli da pronađemo model da Zvezda opstane. Država nam tada nije pomogla kao što sada očigledno pomaže Partizanu" kazao je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom za kraj je uputio apel na adresu Duška Vujoševića i poručio mu da je prošlo vreme kada je "lažima i pritiscima uspevao da dobije novčana sredstva".

"Vrlo je perfidna igra koju igra Vujošević. Pominje skandiranje navijača Partizana protiv Vučića. Pa po tom principu i navijači Crvene zvezde mogu da skandiraju protiv Vučića. Vujošević govori da Partizan nema podršku države, a u istoj rečenici spominje da mu je ista ta dtržava do sada obezbedila preko milion i 500 hiljada evra kao i reprogram poreskih obaveza koje godinama nije plaćao iako je za to istekao zakonski rok. Vujošević se konstantno bavi politikom,  spoljnom i unutrašnjom omalovažavajući državu i pojedine državne finkcionere, a ne želi i neće da uđe u srž problema jer je navikao da mu novčana sredstva padaju s neba metodom stalnog iznošenja laži i pritisaka" konstastovao je Čović i za kraj poručio:

"Ukoliko gospodin Vučić podlegne pritiscima Vujoševića, a nadam se da neće, to će biti signal da i Crvena zvezda treba da počne da se bavi politikom i svim vrstama pritisaka na državu i državne funkcionere" zaključio je Čović.

Nakon svega možemo samo da čekamo na reakciju Duška Vujoševića koja će do kraja nedelje svakako uslediti a nova polemika pokrenuta je baš pred početak Superlige i nadolazećeg završnog turnira ABA lige u Beogradu.

Ne propustite