Čović zahvalan ABA ligi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.06.2012.
17:18
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Predsednik KK Crvena zvezda Diva po povratku iz Ljubljane izarazio je zahvalnost skupštini ABA lige na donetoj odluci da crveno-beli dobiju priliku da kroz kvalifikacije obezbede učešće u Evrokupu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Na adresu KK Crvena zvezda Diva ne prestaju da stižu sjajne vesti. Nakon plasmana u finale domaćeg takmičenja i vraćanja grba u vlasništvo kluba, danas je bord ABA lige odlučio da se beogradskim crveno-belima ponudi mesto u kvalifikacijama za Evropkup.

Naime, na zasedanju redovne skupštine u Ljubljani Nebojši Čoviću je predočeno da je Široki odustao od učešća u Evrokupu u da je njegovo mesto ponuđeno Ciboni.

Na taj način otvorila se mogućnost da Zvezda preuzme mesto u kvalifikacijama za pomenuto takmičenje na čemu je prvi čovek crveno-belih veoma zahvalan.

"...prvo su konstatovani učesnici Evrolige, a onda nam je predočena informacija da je Široki odustao od igranja u Evrokupu i iznet predlog da njegovo mesto zauzme Cibona, a da u kvlifikacije za ovo takmičenje ide Crvena zvezda. Taj predlog je jednoglasno usvojen od svih članova Skupštine. Podsećam da Skupštinu ABA lige čine predstavnici klubova: Cibone, Zadra, Splita, Bosne, Budućnosti, Olimpije, Partizana i Crvene zvezde kao i šest fizičkih lica. Ova odluka je doneta jednoglasno i što se tiče Crvene zvezde mi smo zahvalni svim članovima Skupštine ABA lige. To predstavlja veliko priznanje za naš rad u poslednjih godinu dana. Ovde nije bilo nikakve trgovine niti bilo kakvih namirivanja što pokazuje i jednoglasnost donete odluke" istakao je Nebojša Čović.

Predsednik Zvezde dodao je da odluka mora da bude potvrđena od strane Evrolige kako bi postala zvanična ali da crveno-beli neće u ovom trenutku previše razmišljati o tome pošto ih očekuje drugi meč sa Partizanom u finalu Superlige.

"Konačnu odluku po ovom pitanju donosi Evroliga, tačnije njena firma ECA i ja verujem da će oni podržati predlog Skupštine ABA lige. Za nas je ovo značajna odluka, ali mi u ovom trenutku imamo važnija posla i koncetrišemo se isključivo na njih" dodao je Čović.

Crvena zvezda Diva će večeras u hali "Pionir" pokušati da se revanšira Partizanu za poraz u prvom meču finalne serije a početak tog duela zakazan je za 20 časova.

Ne propustite