Crna Gora "pada" u Beogradu (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.06.2012.
11:24
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija večeras u Beogradu igra veoma bitan meč u okviru kvalifikacija za EP u Francuskoj. Protivnik je neporažena Crna Gora koja nas je u nesportskom ambijentu savladala na početku kvalifikacija na Cetinju.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Srbija je pre tri dana u Kragujevcu završila prvi krug kvalifikacija za EP u Francuskoj. Izabranice Marine Maljković zabeležile su dve pobede i isto toliko poraza.

Onaj koji posebno boli dogodio se na Cetinju, u prvom kolu kvalifikacija, kada su navijači Crne Gore iz neobjašnjivih razloga vređali naše košarkašice tokom čitavog meča i bacili senku na pobedu svojih miljenica.

Ono što Marina Maljković priželjkuje pred večerašnji revanš jeste da se najpre na tribinama "zabeleži pobeda" a potom i na parketu.

"Imali smo fantastičnu atmosferu u Smederevu i Kragujevcu. Hoću da verujem da će tako biti i u Beogradu. Želim dobru atmosferu, glasno navijanje, ali i džentlmensko ponašanje. Hoću da se gromoglasno navija za Srbiju, da se peva o Srbiji, ali da se ne vređa protivnik. To bi bila naša prva pobeda u subotnjem meču" rekla je selektorka Srbije.

Kapiten nacionlnog tima, Ana Dabović, ubeđena je da se uz disciplinovanu igru može doći do željenog rezultata koji bi anulirao poraz u prvom kolu i vratio nas u borbu za plasman na EP.

"Naučili smo dosta iz prethodna dva poraza, od kojih je posebno bio bolan onaj u Poljskoj, kad smo izgubile u bukvalno poslednjoj sekundi. Očekujem u subotu veliku podršku sa tribina i verujem ako ispravimo sve greške, budemo ispoštovali dogovore iz svalačionice može do trijumfa" istakla je Dabovićeva.

Srbija trenutno ima skor 2-2 pošto je pobedila Švajcarsku i Estoniju a poražena je od Crne Gore i Poljske. Večerašnje protivnice naših košarkašica neporažene su u dosadašnjem toku kvalifikacija ali će duel u Beogradu praktično biti najteži test za prvoplasiranu ekipu kvalifikacione grupe B.

Početak večerašnjeg meča zakazan je za 20 časova a utakmica se igra u "Hali sportova" na Novom Beogradu.

Ne propustite