Crna Gora se žali LEN zbog ''otimačine'' iz Srbije!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.09.2012.
18:37
Izvor: Sportske.net

Čelnici vaterpolo saveza Crne Gore odlučili su da ''presaviju tabak'' i upute zvaničnu žalbu LEN-u, zbog, kako tvrde, otimanja njihovih igrača od strane srpskog, ali i makedonskog saveza.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Crnogorcima je ''prekipelo'' - Vaterpolo i plivački savez Crne Gore do 26. novembra zvanično će obavestiti Evropsku vaterpolo i plivačku federaciju (LEN) o otimanju talentovanih crnogorskih vaterpolista od strane Vaterpolo saveza Srbije, ali i od strane Makedonaca.

Ovo je javnosti danas saopštio Aleksandar Tičić, potpredsednik crnogorskog Saveza, koji je otkrio i koji će biti njihovi zahtevi koje će uputiti LEN-u.

''Tražićemo da igrači koji nastupe za mlađe selekcije jedne države ne mogu igrati za drugu, ili da pauza ne bude dve, već četiri godine'', izjavio je Tičić, a prenose ''Vijesti''.

On je dodao i da više nema svrhe za razgovor sa čelnicima vaterpolo saveza Srbije, jer je navodno, takvih pokušaja ranije bilo, ali da nisu doneli nikakav rezultat.

U prilog svemu ovome, Tičić podseća na slučajeve Andrije Prlainovića, Dušana Mandića, a najnoviji je primer talentovanog Gavrila Subotića.

''Zemlje koje stvaraju igrače moraju biti obeštećene i zaštićene'', poručio je Tičić.


Ne propustite