Crno-bele ne potcenjuju Zvezdu

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.02.2013.
12:51
Izvor: Sportske.net, SEM

Iako su ove sezone neprikosnovene da domaćij sceni, ali i u regionu, košarkašice Partizana ne razmeću se optimističkim izjavama pred finalni turnir Kupa Srbije, gde će im rival biti i ekipa Crvene zvezde.

SEM
SEM

Povezane vesti

Trener košarkašica Partizana Marina Maljković rekla je pred početak finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević u Lazarevcu da favorita za trofej nema.

’Crno-bele’ su ove sezone apsolutno dominantne u regionalnoj MŽRK ligi, pošto su regularni deo takmičenja završile bez ijednog poraza.

U četvrtfinalu Kupa, u četvrtak od 19.30, očekuje ih duel sa ’večitim’ rivalom Crvenom zvezdom.

''Svi učesnici finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević apsolutno imaju podjednake šanse ove godine. Plasman su ostvarili veoma dobri timovi. Mi ćemo se truditi da odigramo dobro, da pokažemo kvalitetnu košarku, a isto tako očekujem da će biti i kvalitetno suđenje'', istakla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva se, takođe, osvrnula i na prvog protivnika svojih izabranica – Crvenu zvezdu.

''Što se tiče Crvene zvezde, posle Rume i Smedereva, treću godinu uzastopno Partizan za prvog protivnika u četvrtfinalu Kupa ima ‘crveno-bele’. U pitanju je izuzetno talentovan i mlad tim i očekujem veoma tešku utakmicu'', izjavila je Maljkovićeva.

Kapiten crno-belih Milica Dabović ističe da samo uz kvalitetan pristup i veliku ozbiljnost ekipa može da računa na odbranu trofeja.

''Mi jesmo favoriti na papiru, ali papir ne igra. Moramo dati sve od sebe na terenu, jer ćemo igrati protiv kvalitetnih rivala. Ja verujem u moje saigračice i u konačni trijumf'', istakla je Dabovićeva.

Program na Kupu Milan Ciga Vasojević u četvrtak od 17 časova otvaraju Vojvodina i Šabac, i bolji iz tog duela u subotu će igrati u polufinalu sa pobednikom ‘večitog’ derbija.

U petak su na programu preostali mečevi četvrtfinala, od 17 časova igraju Radivoj Korać i Radnički, a od 19.30 Vršac i Jagodina 2001.

Polufinalni mečevi igraju se u subotu od 17 i 19.30h, dok je finale zakazano za nedelju od 18 časova.

Ne propustite