Crno-bele preko Praga do druge faze Evrokupa

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.11.2012.
10:42
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkašice Partizana u sredu dočekuju ekipu Praga u okviru petog kola Evrokupa. Pobeda bi za izabranice Marine Maljković značila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu takmičenja ali niko ne očekuje da će posao biti lak.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Iako u "Halu sportova" na Novom Beogradu sutra stiže poslednjeplasirana ekipa u grupi G, trener Partizana, Marina Maljković ne očekuje da će biti lako doći do važne pobede.

"Igramo protiv vrlo kvalitetnog protivnika, kojeg smo dobili u produžetku na njihovom terenu, i koji je pobedio Basket Lends u Francuskoj i time svima potvrdio svoj kvalitet, kao i kvalitet ekipa iz naše grupe. Dobro poznajemo ekipu Praga, moje igračice razumeju značaj utakmice i mi ćemo dati sve od sebe, pa i nadmašiti sebe, da dođemo do pobede u ovoj veoma važnoj utakmici" rekla je Marina Maljković.

Prvi meč koji su ove dve ekipe igrale završen je trijumfom crno-belih ali tek nakon produžetaka 81:75.

Pored toga, treba istaći da su košarkašice Praga jedini trijumf u grupi G ostvarile na gostovanju u Francuskoj, kod ekipe Basket Lends što svedoči o tome da se radi o kvalitetnom rivalu.

Ukoliko košarkašice Partizana sutra savladaju Prag a Dinamo u drugom meču grupe G dobije Basket Lends, crno-bele našle bi se na korak od plasmana u drugu fazu takmičenja zajedno sa ekipom iz Moskve sa kojom će odmeriti snage u šestom kolu grupne faze takmičenja.

Meč Partizan Galenika - Prag igra se u sredu, 21. novembra, sa početkom od 18 časova.

Ne propustite