Crno-bele se trijumfom oprostile od Evrokupa

Autor: Super Administrator
četvrtak 29.11.2012.
23:59
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkašice Partizana nisu uspele da se plasiraju u dalji tok FIBA Evrokupa iako su u šestom kolu grupe G savladale favorizovani Dinamo iz Moskve.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Sve nade da se može do plasmana u dalji tok takmičenja crno-bele su izgubile još juče kada je ekipa Praga savladala Basket Lends rezutlatom 68:58.

Tako izabranicama Marine Maljović trijumf nad Dinamom nije značio ništa ali je senzacija ipak napravljena pošto je dobijen jedan od favorita za osvajanje Evrokupa.

Izabranice Marine Maljković su od samog početka meča u "Hali sportova" kontrolisale meč, ali je prednost varirala.

Tokom prvog poluvremena na terenu je viđena izjednačena borba, da bi šampionke Srbije u nastavku u jednom trenutku imale i dvocifrenu prednost. Pred sam finiš usledilo je buđenje igračica Dinama, ali crno-bele nisu dozvolile preokret i zasluženo su trijumfovale rezulatom 80:73.

Partizan je do trijumfa predvodila sjajna Dajana Butulija sa 28 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Milica Dabović dodala 15 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Odlična je bila i Tamara Radočaj sa devet poena, tri skoka i pet asistencija, dok je kod Dinama najbolja bila Nadežda Grišajeva sa 19 poena i čak 11 skokova.

Posle eliminacije iz Evrokupa, izrabranice Marine Maljković sada se okreću regionalnoj MŽRKL ligi, u kojoj su posle devet utakmica i dalje neporažene. U 11. kolu, u nedelju od 18 časova, crno-bele dočekuju Vršac i imaće priliku da nastave svoj pobednički niz.

Ne propustite