Crno-bele zaustavljene u Moskvi

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.11.2012.
20:45
Izvor: Sportske.net, SEM

Posle velike i neizvesne borbe, košarkašice Partizana Galenike poražene su u Moskvi od favorizovanog Dinama sa 70:65 u meču trećeg kola G grupe Evrokupa.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Kako je trener 'crno-belih' košarkašica Marina Maljković i najavila pre utakmice, njene pulenke je u Moskvi čekao izuzetno težak rival.

Ipak, igračice Partizana su u meč ušle hrabro i bez straha od reputacije rivalki, pa je tokom većeg dela meča bila rezultatska 'klackalica'.

''Igrale smo protiv velikog protivnika i ispustile smo pobedu. Ova utakmica bila je dobra škola za moj tim i pokazala je da možemo svakog i svuda da pobedimo. Imali smo nedopustivo lošu treću četvrtinu. I dalje imamo još mnogo da radimo i da ispravljamo greške. Prikazana igra u Moskvi nam daje veliko samopouzdanje za utakmice koje nas očekuju'', kaže Marina Maljković.

Ipak, posle lavovske borbe, 'crno-bele' su konačno poklekle u poslednjem minutu utakmice, pa su košarkašicama Dinama omogućile da se izjednače sa njima na čelu grupe G sa po dve pobede i jednim porazom.

Najefikasnija u redovima Partizana bila je Milica Dabović sa 15 poena, uz tri asistencije. Bruk Kvinan je imala 11 poena, a Tamara Radočaj poen manje. U pobedničkoj ekipi istakla se Iljona Korstin sa 18 poena.

Naredni meč Evrokupa Partizan igra za nedelju dana na gostovanju francuskom Basket Lendsu.


Ne propustite