Crno-beli, budite kao Kecman!

Autor: Janko Glavonjić
petak 25.04.2014.
12:48
Izvor: Sportske.net

Danas se navršava četiri godine od kako je Dušan Kecman čuvenom trojkom u Zagrebu doneo titulu Partizanu na finalnom turniru ABA lige protiv Cibone. Zagrepčani su, senzacionalnom pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom, prvi finalisti ove godine i čekaju pobe

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Već je četiri godine prošlo od trenutka kojeg se Grobari verovatno sećaju kao da je bilo juče. Zagrebačka Arena, 16 000 Ciboninih navijača, tesna utakmica, koja se igra za naslov prvaka ABA lige.

Cibonu u igri drže Tomas i Gordon, obojica su postigla 31 poen, odigrali možda i utakmicu života, dok su svi ostali postigli ukupno 12, a još samo trojica Cibosa upisali su se u strelce.

Mladi Bojan Bogdanović, sada zvezda Fenerbahčea, imao je hrabrosti da posle očajne utakmice i šuta iz igre 0 od 8, od čega je 6 puta promašio za tri, uzme šut za pobedu Cibone pri rezultatu 72:71 za Partizan.

Tada je mladi košarkaš Cibone dokazao klasu, mogao je da postane junak Hrvata, ali je njegov sjajni pogodak na sekund pre kraja poništio Dušan Kecman svojim pogotkom koji se jako retko viđa.

I Kecman je inače pre tog čuvenog koša imao loš meč, postigao je 10 poena, ali samo je 3 puta pogodio iz igre iz 10 pokušaja, izgubio je 4 lopte. Partizan su nosili sjajni Marić i Roberts, koji su "raznosili" igrače Cibone pod oba reketa, skupivši zajedno 27 poena i 25 skokova.

Ipak, cela utakmica je stala u taj trenutak, kada je Kecman uzeo loptu i bacio je ka košu. Vremena je bilo taman dovoljno, čega Hrvati nisu bili svesni - slavili su i na parketu i na tribinama. Svestan opasnosti bio je samo trener Perasović, pokušao je da upozori svoje igrače, ali oni ga nisu čuli. Trojka je ušla, Partizan je zabeležio jednu od najneverovatnijih pobeda u istoriji sporta, a Kecman će uvek biti slavljen kao junak koji je doneo četvrtu uzastopnu titulu u Jadranskoj ligi.

Partizan večeras (20.00) igra za priliku da se bori za novu titulu ABA lige, a protivnik je Cedevita.

Cedevita je predvođena iskusnih hrvatskim trenerom Repešom ove sezone je zauzela drugo mesto posle ligaškog dela takmičenja, dok je Partizan bio treći. Obe ekipe su u ligaškom delu sezone zabeležile trijumf na svom parketu i očekuje se još jedan neizvestan meč.

Iako slabije plasiran posle regularnog dela takmičenja, Partizan ima ulogu blagog favorita zbog domaćeg terena.

Ključ pobede za crno-bele može biti zaustavljanje centarske linije Cedevite, pogotovo Jusufa Nurkića. 18-ogodišnji centar, kojem se predviđa NBA budućnost, odigrao je neverovatnu utakmicu u Beogradu, "brojao" je do indeksa 30.

Cedevita će sigurno biti osokoljena pobedom Cibone nad Crvenom zvezdom Telekom u prvom polufinalu i veliki će im motiv biti eventualno hrvatsko finale u sred Kombank Arene.

Sa druge strane, Partizan je uvek pod palicom Duška Vujoševića igrao najbolje upravo ove mečeve u koje staje čitava sezona, pa ne treba sumnjati da će i ovoga puta crno-beli biti na nivou zadatka.

Drugi polufinalni meč ovogodišnjeg izdanja ABA lige igra se od 20.00 u Areni.

Ne propustite