Crvena zvezda - Hajduk (kraj)

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2013.
17:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do važne i ubedljive pobede nad Hajdukom iz Kule čime su iskoristili kiks Vojvodine i učvrstili se na drugoj poziciji.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Uvodni minuti meča protiču u inicijativi Crvene zvezde, ali još uvek čekamo na neka konkretnija dešavanja pred jednim ili drugim golom.

A onda, 13. minut - crveno-beli koriste prvu priliku i dolaze u vođstvo od 1:0.

Milijaš je izveo korner sa leve strane, najviši u skoku bio je Dauda koji odličnim udarcem glavom šalje loptu u gornji levi ugao gola nemoćnog golmana Braća.

Posle vodećeg gola, dešavanja na terenu se nisu promenila, Zvezda i dalje diktira ritam igre, a Kuljani još uvek ne uspevaju da organizuju ozbiljniji kontranapad kojim bi eventualno ugrozili gol Bajkovića.

Zvezdini fudbaleri u pojedinim treenucima vrše i jak presing na polovini Kuljana, pokušavajući da njihove defanzivce nateraju na grešku. Ipak, osim Daudinog gola, većih opasnosti po gol gostiju nije bilo u prvih pola sata.

Ulazi prvo poluvreme u završnicu a izglednijih prilika nema ni na jednoj strani. Osim dve javne opomene za fudbalere gostiju ništa se konkretno nije dogodilo od pogotka Abiola Daude.

Završeno je prvo poluvreme utakmice na "Marakani" a Zvezda zasluženo odlazi na odmor sa prednošću od 1:0.

Počelo je drugo poluvreme na "Marakani" a prva prava prilika viđena je već u 46. minutu kada je gostujući tim preko Čavrića zapretio Zvezdi. Ipak, udarac fudbalera Hajduka završio je preko prečke gola Bajkovića.

Samo tri minuta kasnije usledila je kazna za Hajduk kada je Filip Mladenović prošao po levoj strani i neometan poslao loptu u peterac golmana Braća. Tamo se sjajno snašao Abiola Dauda koji je petom poslao loptu u nebranjeni deo mreže Hajduka pa Zvezda od 50. minuta ima prednost od 2:0!

Rasplamsala se borba nakon drugog pogotka Crvene zvezde. Mladenović je odmah nakon asistencije za Daudu i sam pokušao da matira Braća ali je golman Hajduka bio priseban.

Usledile su dve prilike za Hajduk, preko Jevtovića i Veselinovića ali je Zvezda sačuvala svoju mrežu a zatim i povećala prednost.

Oduzeli su fudbaleri Crvene zvezde loptu na sredini terena a Abiola Dauda je nakon dva gola upisao i asistenciju.

Nigerijac je uposlio Darka Lazoviča koji se stuštio po levoj strani doneo treći gol crveno-belima a sebi pogodak posle višemesečnog posta!

Dva minuta kasnije Dauda nastavlja da teroriše golmana Hajduka. Ovoga puta je sa distance oprobao sreću a prečka je bila saveznik gostiju pa ostaje 3:0.

Nakon dva pogotka fudbaleri Crvene zvezde spuštaju gas i pokušavaju da privedu meč karaju bez primljenog gola.

U igru je u 66. minutu ušao Nikola Maksimović koji prilikom svakog kontakta sa loptom biva "nagrađen" zvižducima zbog čitave priče oko transfera.

U 69. minutu Lazović je asistirao Kaduu koji se našao u sjajnoj prilici da zatrese mrežu Kuljana ali je samo pogodio dobro postavljenog Braća.

Sa Pintu iskoristio je pravo na sve tri izmene a 13 minuta pre kraja dao je šansu Natanijelu Asamoi ali i publici da nagradi Daudu aplauzima za sjajnu partiju.

Odustala je Zvezda od daljeg pritiska i odlučila da utakmicu privede kraju.

Crveno-beli zasluženo osvajaju sva tri boda i prilaze Partizanu na šest bodova zaostatka dok od Vojvodine sada imaju tri bida više.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mikić, Spajić (0d 66' Maksimović), Mladenović, Garido, Milijaš (od 61' Mijailović), Kadu, Lazović, Milunović, Dauda (od 77' Asamoa).

Hajduk: Brać, Grozdić, Vuković, Crnoglavac, Cvetković, Varga, Cavrić, Ekangue, Tošić, Veselinović, Jevtović.

Ne propustite