Crvena zvezda-OFK Beograd (uživo)

Autor: Miloš Marković
sreda 21.11.2012.
16:02
Izvor: Sportske.net

Šok za Zvezdu na Marakani u drugom poluvremenu, OFK vodi sa 3:1!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U uvodnim minutima meča, obe ekipe su pripretile posle prekida. Prvo gosti, a onda i Zvezda preko Milijaša, ali većih prilika za gol za sada nema.

Zvezda za sada ima inicijativu, ali i OFK igra hrabro. Gosti nisu orijentisani samo na odbranu.

I hrabra igra ''Romantičara'' isplatila se već u 13. minutu. Grbić-0:1! Velika greška mladog Spajića, koji je pokušao davrati loptu golmanu Kirovskom. Loše je to učinio, usledila je velika konfuzija u odbrani Zvezde, koju je iskoristio Grbić za vođstvo gostiju.

Šest minuta kasnije, posle kornera Milijaša, Milivojević i Kasalica su bili pred golom OFK-a, ali kao da su zasmetali jedan drugom i lopta je otišla u gol-aut.

Zvezdin kapiten je pripretio i u 23. minutu, oštro je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Lukač bio siguran.

Bleda igra Zvezde, ni nalik onoj iz drugog poluvremena meča sa Partizanom. Jalova inicijativa Jankovićevih izabranika u dosadašnjem toku meča.

Ipak, u 30. minutu domaći dolaze do izjednačenja - 1:1, Darko Lazović! Milijaš je izveo još jedan korner sa desne strane, lopta se zatim odbila do Lazovića, koji sa dvadesetak metara preciznim udarcem šalje loptu u donji desni ugao Lukačvog gola.

Osam minuta kasnije, sjajna prilika za Milijaša
, situacija slična onoj sa derbija kada je postigao treći gol za Zvezdu. Ovog puta posle centaršuta Kasalice sa leve strane, kapiten crveno-belih je loptu poslao pored leve stative.

Novi problem za goste je povreda Nemanje Nikolića u 43. minutu. Umesto njega na terenu je Goran Brkić.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Zvezda je imala još jedan obećavajući napad, ali se Milijaš nije najbolje snašao u završnici.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je u 52. minutu. Kasalica je odlično probio po levoj strani centrirao ka Lazoviću i Milijašu, ali je najbrži bio golman gostiju Lukač, koji je uhvatio tu loptu.

I osam minuta kasnije, Kasalica je opasno centrirao gotovo sa istog mesta, ali je ovog puta Mudrinski bio statičan pred golom OFK-a i nije uspeo da tu loptu prosledi u mrežu.

A onda, pravi šok za crveno-bele - dva gola gostiju u razmaku od samo dva minuta! Najpre je Grbiću 62. minutu posle pokušaja Trivunovića i Čavrića, bio snalažljiviji od Zvezdine slabe odbrane, da bi samo minut kasnije usledio novi opasan napad gostiju, koji koristi Bogavac i ''Romantičari'' vode sa 3:1!

U 65. minutu Zvezda je imala sjajnu priliku da smanji prednost gostiju, ali je lopta završila iznad prečke.

U 72. minutu Filip Mladenović je pripretio iskosa sa leve strane, ali je njegov pokušaj bio neprecizan i lopta završava pored gola.

Četiri minuta kasnije sporan detalj u kaznenom prostoru gostiju. Kasalica je pao posle duela sa jednim igračem OFK Beograda, ali umesto jedanaesterca, napadač Zvezde je dobio - žuti karton zbog simuliranja.

Crvena zvezda:
Kirovski, Vešović, Maksimović (Babalj od 66.), Spajić, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Mudrinski.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Rodić, Čavrić (Pavlovski od 66.), Trivunović, Pavlović (Batioha od 75.), Nikolić (od 43. Brkić), Grbić, Bogavac.

Ne propustite