Crvena zvezda - Radnički 1923 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2013.
18:03
Izvor: Sportske.net

Na debiju novog trenera Sa Pintua, Crvena zvezda uspela da zabeleži trijumf protiv gostiju iz Kragujevca. Posle vodećeg gola Kadua na kraju prvog poluvremena, Milijaš polovinom drugog duplirao prednost Zvezde - 2:0.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Petnaestak hiljada navijača Crvene zvezde došlo je da pruži podršku svom timu i novom treneru Sa Pintu, a prvi minuti meča ne donose zanimljiva dešavanja na terenu.

Kragujevčani se za sada bez većih problema brane, a osim jedne gužve u njihovom kaznenom prostoru i pokušaja Mikića, nije bilo opasnosti po gol Čančarevića.

U 24. minutu dobra akcija gostiju, Mirić je lepo uposlio Miloškovića, a udarac kapitena Radničkog uspeo je da zaustavi golman Bajković.

A od Zvezde ni posle pola sata gotovo ništa konkretnije da se vidi, domaći jalovo napadaju, ritam igre kakav u potpunosti odgovara gostima.

Ali, na poluvreme će Zvezda otići sa vođstvom - 1:0, Kadu! Bukvalno u poslednjim trenucima prvog dela igre Lazović je sa desne strane asistirao Kaduu, koji iz ''srca'' šesnaesterca šalje projektil pod prečku gola golmana Čančarevića. 

Posle sedam minuta igre u nastavku, nova Zvezdina ''devetka'' Abiola Dauda snažno je šutirao sa dvadesetak metara, a golman Radničkog Čančarević je tek iz dva pokušaja uspeo da zaustavi tu loptu.

Tri minuta kasnije, trener Đurđević se odlučuje za znatvo ofanzivniju formaciju Radničkog uvođenjem Spalevića umesto Fejse, ali odmah zatim zbog prigovova šef struke Radničkog dobija crveni karton! 

Nešto kasnije, u ekipi Crvene zvezde Mudrinski dobija priliku umesto Daude, a od 70. minuta domaći imaju i dva gola prednosti - 2:0.

Posle centaršuta sa leve strane, Milijaš je šutirao, njegov udarac je najpre izblokiran, ali iz drugog puta bio je mnogo precizniji. Lopta odlazi pod prečku, a da sve bude gore po Kragujevčane, njihov golman Ognjen Čančarević se povredio tom prilikom, pošto je glavom udario u stativu.

Gol gostiju će u finišu čuvati Knežević, a povredu sličnu Čančarevićevoj u finišu meča doživeo je i kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, koji je takođe morao pre vremena da napusti teren. 

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Spajić, Mikić, Mladenović, Garido, Milijaš, Milivojević (Ožegović od 40.), Kadu (Savićević od 83.), Lazović, Dauda (Mudrinski od 65.). 

Radnički 1923: Čančarević (Knežević od 73.), Fejsa (Spalević od 55.), Otašević, Bubanja, Petrović, Svojić, Beljić, Milošković, Mirić, Marić, Milovanović.  

Ne propustite