Crvena zvezda - Radnički (kraj)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.04.2013.
17:06
Izvor: Sportske.net

Drama u Laktašima, potpuno neizvestan finiš, na kraju pobeda Zvezde od 79:78! Kakav meč! Zvezda ide u Evroligu!

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Zvezda je nešto bolje počela meč, povela 4:0, ali su Kragujevčani brzo uspeli da se konsoliduju i uhvate rezultatski priključak - 6:6 posle dva i po minuta igre.

Trojkom Krstovića Radnički prvi put dolazi u vođstvo, a posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Teriko Vajt nastavlja seriju Kragujevčana - 11:6.

Posle tajm-auta Radonjića, usledio je ''rat trojkama'' i ubrzo na semaforu stoji 15:11 za Radnički. Teriko Vajt ne uspeva da nastavi seriju trojki, na drugoj strani Rakočević sa penala smanjuje na 15:13. Seriju Zvezde prekidaju Krstović i Vajt atraktivnim zakucavanjima - 19:14 za Kragujevčane na tri minuta do kraja prve deonice.

Zvezda uzvraća, ali onda Ćapin pogađa za tri poena - 22:16. U finišu prve četvrtine Radnički uspeva da sačuva vođstvo, pa se u poslednji minut ovog dela igre ulazi vođstvom Kragujevčana od 27:20.

Do kraja prve četvrtine više nije bilo poena, Radnički za sada ima bolji procenat šuta, pogotovo za tri poena i to se i odražava na trenutni rezultat.

Kragujevčani i na startu druge četvrtine nastavljaju sa pogađanjem trojki, Mijatović je pogodio svoju već treću i Radnički stiže na ''plus 12'' - 33:21.

Dvocifrena prednost Radničkog ostala je na snazi do polovine druge četvrtine, a onda je Lazić trojkom smanjio na 35:28, posle čega Miroslav Nikolić reaguje tajm-autom.

Ali, ni to ne pomaže Radničkom u ovim trenucima - nova trojka Lazića, pa faul nad Katićem i za tili čas Zvezda smanjuje na 35:33!

Kragujevčanima je bukvalno ''ušla voda u uši'', novi neiskorišćen napad i Nelson iz kontre zakucava za izjednačenje - 35:35!

Zvezda se tu ne zaustavlja, sada Savović pogađa za tri poena i Beograđani ponovo vode - 38:35! Konačno, na tri minuta do poluvremena, Stiven Marković sa penala prekida seriju rivala - 38:37 za Zvezdu.

Rezultatska neizvesnost i u samom finišu prvog poluvremena, Zvezda u poslednji minut ulazi vođstvom od 41:40, a taj rezultat se nije menjao do odlaska na odmor.

Iako je drugo poluvreme počelo trojkom Krstovića, Zvezda brzo vraća prednost, pa je posle dva minuta igre u nastavku rezultat 48:45 u korist beogradskih crveno-belih.

A kako vreme odmiče, prednost Zvezde konstantno raste, razigrao se i Raško Katić koji Zvezdi donosi i ''plus 9'' - 56:47!

I kada se činilo da Radnički ubrzano ''tone'', usledio je veleobrt - serija Kragujevčana od 10:0 i ponovo vodi ekipa Miroslava Nikolića - 56:57!

Usledio je tajm-aut Radonjića, a onda i nekoliko neiskotrišćenih napada na obe strane, pa je na 20 sekundi pre ulaska u poslednju deonicu rezultat izjednačen - 60:60.

Ipak, usledio je napad za Zvezdu koji koristi Igor Rakočević, za 62:60 za Zvezdu posle 30 minuta igre.

I poslednju deonicu Zvezda počinje bolje i u prva dva minuta četvrte četvrtine stiže do 69:60!

Konačno, Stiven Marković na tačno sedam minuta do kraja pogađa trojku kojom vraća nadu Kragujevčanima. Pre toga, videli smo dva vezana promašaja Vuka Radivojevića na drugoj strani.

Zvezda je posle odlične serije, ponovo ušla u krizni period, pa Emening sa penala, na šest minuta do kraja, smanjuje na 69:66.

Ali, Radnički slab u skoku, pa savović posle nekoliko promašaja crveno-belih, konačno uspeva da pogodi pod košem Kragujevčana za 71:66 za Zvezdu.

Usledio je Nikolićev tajm-aut, posle čega Radnički pravi seriju 5:0, za izjednačenje na 71:71! Ulazimo u dramatičnu završnicu!

Reagovao je i Radonjić tajm-autom, ali Radnički se ne zaustavlja! Zvezda promašuje, a Ćapin vezuje pet poena, pa uz zakucavanje Emeninga Radnički stiže na ''plus 7'' - 78:71!!! Neverovatan meč...

Ipak, ni Kragujevčani ne uspevaju da zadrže vođstvo. Zvezda smanjuje na 78:74, Marković ne pogađa trojku, posle čega Lazić uspeva da iznudi prekršaj i na minut i 15 pre kraja, na semaforu je 78:76 za Radnički!

Kragujevčani opet ne koriste napad, greši Ćapin, a na drugoj strani Katić pogađa za izjednačenje - 78:78!

Zatim Radivojević propušta priliku za potpuni preokret, pa Radnički ima napad na 15 sekundi do kraja!

Crveno-beli prave prekršaj na Teriku Vajtu, ali on oba puta promašuje! na devet sekundi pre kraja, Radivojević pogađa jedno bacanje i Zvezda vodi sa 79:78!

Kragujevčani ne uspevaju u poslednjem napadu, Danilo Mijatović nije pogodio šut za pobedu i Zvezda ide u finale!

Ne propustite