Crvena zvezda - Sloboda (kraj)

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.05.2013.
16:58
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme na Marakani, Sloboda vodi sa 2:1! Dva gola iskusnog Ranđelovića, a Zvezda u finišu preko Mudrinskog smanjila vođstvo Užičana.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na Marakani znatno manje gledalaca nego što je to bilo uobičajeno ove sezone, samim tim ni atmosfera nije onakva na kakvu smo navikli.

Početna inicijativa Zvezde, ali još uvek bez nekih zanimljivijih detalja. Tek u 9. minutu Milunović je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi visoko preko gola.

Iako u značajno manjem broju, navijači Crvene zvezde ponovo izbijaju u prvi plan, bakljadom na severnoj tribini i transparentom "godine prolaze moje, ja čekam titule tvoje i svakim danom sve više volim te".  u 16. minutu za sada prilično nezanimljivog meča. 

Iskusni napadač Užičana Predrag Ranđelović je u 19. minutu zatresao mrežu Bajkovića, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji u kaznenom prostoru Zvezde. Dva minuta kasnije uzvratio je Kasalica udarcem glavom, ali nije bilo većeg posla za golmana Rankovića. 

Ipak, najbolja prilika za Zvezdu, stopostotna, viđena je u 23. minutu. Milunović je sa leve strane uposlio Mudrinskog koji je bio u idealnoj poziciji u 'srcu' šesnaesterca, ali je promašio loptu koja dolazi do Daude, međutim udarac Nigerijca zaustavlja golman Ranković.

Dva minuta kasnije Milivojević je pokušao iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali je to učinio slabo, neprecizno...

Kazna za promašaje domaćih usledila je u 34. minutu, Ranđelović - 0:1! Brza akcija gostiju preko Pejovića po levoj strani. Odbrana Zvezde zbunjena, verovatno su očekivali novi ofsajd, pa je Spajić zastao, zakasnio, a sve to na najbolji način iskoristio Ranđelović, koji sa nekih tri-četiri metra šalje loptu u mrežu Bajkovića! 

Minut kasnije Dauda je uzvratio, ali ponovo nije bio precizan. Ovog puta pogodio je spoljni deo mreže.

Nigerijac je i u trećem minutu drugog poluvremena imao odličnu priliklu, ali ni nju nije uspeo da iskoristi. Pantić je dobro centrirao sa desne strane, a Dauda sa nekih sedam metara poslao loptu tik pored desne stative Rankovićevog gola.

Trener Zvezde primetno ljut na svoje igrače, a posle sedam minuta igre u nastavku, iz igre je izveo Kasalicu, umesto koga je na terenu Asamoa.

Nešto kasnije, mladi Mihajlović je dobio priliku umesto Daude i već u 66. minutu mogao je da se upiše u strelce. Spajić ga je lepo uposlio u kaznenom prostoru gostiju, a mladi napadač Zvezde iskosa sa desne strane gađao pravo u golmana Rankovića.

A onda novi šok na Marakani! Ponovo Ranđelović za 0:2! Sloboda na pragu trijumfa! Opet velika greška indolentne odbrane Zvezde! Petković je ovog puta izgubio loptu, Tijago zatim asistira za Ranđelovića, a iskusni golgeter ovakvu priliku ne propušta! 

Sam finiš meča, Zvezda ipak smanjuje na 2:1. Mudrinski je strelac posle vazdušnog duela sa golmanom Rankovićem. Gosti su tražili prekršaj, a sudija je pokazao na centar!

Trener gostiju Ljubiša Stamenković je zbog protesta zaradio i isključenje.

U nadoknadi vremena, Asamoa je bio u prilici da Zvezdu spase poraza, ali je zamalo bio neprecizan.

Crvena zvezda: Bajković, Pantić, Spajić, Petković, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Kasalica (Asamoa od 52.), Milunović, Mudrinski, Dauda (Mihajlović od 61.).  

Sloboda: Ranković, Vasilić, Lovrić, Knežević, Pejović, Pilipović, Gojković, Krstić, Bajić, Tijago, Knežević (Purić od 80.).  

Ne propustite