Crveno-bela tradicija...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 19.11.2012.
15:19
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Pobeda u derbiju, prva ovosezonska u duelu sa večitim rivalom, fudbalerima Crvene zvezde Spajiću i Mladenoviću došla je kao nastavak prijatne tradicije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Duel sa Partizanom, osim pobede, doneo je i definitivnu potvrdu kvaliteta mladog defanzivca kluba sa „Marakane“ Uroša Spajića.

Svojim pristupom utakmici ovaj mladić je pokazao veliki profesionalizam, kvalitet i borbenost. Iako mu je ovo bio debitantski derbi, straha nije bilo.

„Imao sam pozitivnu tremu. Pomogli su mi trener i saigrači, svi zajedno smo pokazali veliku volju i karakter, zalaganjem čitavvog tima i moja uloga je dobila na značaju.“, ističe ovaj mladić koji pobedom nastavlja tradiciju.

Naime, baš kao i njegov saigrač Filip Mladenović, i Spajić iza sebe imaseriju pobeda u derbijima, naravno u mlađim kategorijama.

„Igrao sam dosta derbija u juniorskim selekcijama i nemam još nijedan poraz. Tradicija se nastavila i u prvom timu i nadam se da će trajati još dugo.“, ističe Spajić.

„Mislim da nema lepšeg osećaja nego kad pobedite u derbiju. Meni je ovo bio četvrti nastup i četvrta pobeda. Atmosfera u timu je fenomenalna, poraslo nam je samopouzdanje i očekujemo maksimalni učinak do kraja polusezone.“, rekao je Mladenović.

Pre nastavka prvenstva, Crvenu zvezdu očekuje duel u Kup takmičenju protiv OFK Beograda, tima koji je nedavno naneo poraz ekipi Aleksandra Jankovića.

„Na Karaburmi smo odigrali jako loše. Očekujem potpuno drugačiji meč i plasman u polufinale. Igramo pred našim navijačima i jasno je da smo favoriti.“, rekao je Spajić sa kojim se slaže i Mladenović.

„Naravno da očekujem drugačiji rezultat i potpuno drugačiju utakmicu. OFK se pokazao kao neugoan rival. Pobedom bi na najlepši mogući način potvrdili uspeh u derbiju i to da smo u usponu forme.“, rekao je Filip Mladenović.


Ne propustite