Crveno-beli: "Pobeda želje, motiva i karaktera"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.04.2014.
17:30
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Prvotimci Crvene zvezde kosntatovali su da su pobedu u Novom Pazaru ostvarili zahvaljujući velikoj želji, motivu i karakteru koji su pokazali na jednom od najtežih gostovanja u ligi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su u Novom Pazaru 14. uzastopnu pobedu u Jelen Superligi ali trijumf na "Gradskom stadionu" kraj Jošanice ima posebnu vrednost, jer je stadion Novog Pazara bio "neosvojiva tvrđava" u prethodnih godinu dana.

Miloš Ninković i Savo Pavićević složili su se u tome da su velika želja i motiv koji su oni i saigrači imali u duelu sa Novim Pazarom bili presudni za trijumf koji ih je doveo korak bliže ostvarenju konačnog cilja - osvajanja titule.

"Sve smo podredili rezultatu i pobedi. U tome smo uspeli zahvaljujući karakteru i velikoj želji za pobedom. Bili smo bolji rival tokom velikog dela utakmice i zasluženo pobedili" smatra Miloš Ninković.

Iskusni crnogorski štoper Savo Pavićević u potpunosti se složio sa svojim saigračem iz veznog reda.

"Da biste pobedili u ovakvim utakmicama pored kvaliteta morate da pokažete i veliki motiv i želju. Teren je bio izuzetno težak za igru, atmosfera je bila uzavrela, i morali smo da sačuvamo koncentraciju tokom svih 90 minuta. Bodrili smo jedni druge, i pokazali veliki timski duh" konstatovao je štoper Crvene zvezde.

Duel u Novom Pazaru najavljivan je kao utakmica visokog rizika a domaći tim zaista je imao sjajnu podršku svojih navijača. Ninković, međutim, smatra da gostovanje u Novom Pazaru nije ništa "vrelije" nego ona u Kragujevcu, Kruševcu...

"Ništa specijalno, na tribinama je bilo isto vruće koliko i u Kruševcu, Kragujevcu i drugim gostujućim terenima. Zahvaljujem se našim navijačima koji su prevalili dug put da bi nas bodrili" zaključio je Ninković.

Za Sava Pavićevića najvažnije je da su crveno-beli zadržali prednost od tri boda u odnosu na Partizan i da sada spokojni mogu da se pripremaju za duel sa Radničkim iz Niša.

"Zabeležili smo 14. uzastopnu pobedu, pobedili na teškom gostovanju i zadržali prvo mesto. Okrećemo se meču sa Radničkim i pripremi tog susreta" konstatovao je Pavićević.

Fudbaleri Crvene zvezde zauzimaju vodeću poziciju na tabeli Jelen Superlige sa 59 osvojenih bodova a narednu utakmicu u domaćem šampionatu odigraće pred domaćim navijačima protiv ekipe Radničkog iz Niša.

Ne propustite