Crveno na brigu?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 18.02.2013.
10:01
Izvor: Sportske.net

Izabranici Aleksandra Jankovića prikazuju dobre partije i beleže pozitivne rezultate na pripremama u Turskoj, ipak ima detalja koji bi mogli da zadaju brigu treneru Crven zvezde.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crveno-beli su protiv rumunskog Petrolula ostvarili devetu pobedu na deset mečeva u dosadašnjem delu priprema.

Pozitivna konkurencija i izražen takmičarski duh koji odlikuju ekipu na zimskim pripremama rezultovali su u dobroj efikasnosti, Janković je bio zadovoljan nakon jučerašnjeg meča.

„Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu u kome smo odigrali odlično i ispunili sve taktičke zamisli.“, rekao je Janković koji ističe da je ekipa u nastavku donekle izgubila fokus.

„U nastavku smo ušli 'u tuču' sa protivnikom, izgubili smo fokus na igru, ali smo nakon 15 minuta uspeli da se konsolidujemo i meč mirno privedemo kraju.“, istakao je trener Crvene zvezde.

Tuča o kojoj govori Janković donela je nove crvene kartone za fudbalere Crvene zvezde, konkretno dva, a ukupno osam u dosadašnjem toku priprema.

Razlog za brigu?

Ako se uzme u obzir da su isključenja došla kao proizvod ne samo oštrih startova, već i 'oštrog' jezika može se to zaključiti, ipak postoji i druga perspektiva iz koje se može gledati na ovaj detalj.

Naime, Aleksandar Janković je na pripremama u Turskoj primenio izuzetno užurbani režim, mnoštvo utakmica u kojima se svi igrači strastveno bore za svoje mesto u timu i prikazuju da su maksimalno ozbiljno shvatili svoje zadatke, iako su u pitanju prijateljske utakmice.

Dva crvena kartona su igrači Crvene zvezde dobili na jučerašnjem meču, isto toliko i protiv Slovana, u utakmici koju je i sam Janković opisao kao pravu prvenstvenu.

Isključenja se mogu gledati kroz prizmu prevelikog žara i želje za dokazivanjem, ipak stvar na kojoj se mora poraditi jeste primanje golova.

Naime, crveno-beli su izuzetno efikasni tokom priprema na Turskoj, ipak dva primljena gola protiv Petrolula i to u veoma kratkom roku, razlog su za oprez.

Prva prilika da se detalji isprave dolazi već danas kada Crvena zvezda igra svoj novi meč, protiv ekipe Salcburga.

Naime, do kraja priprema u Antaliji, crveno-beli će osim meča sa amaterskim timom Salcburga imati još jedan meč.

U pitanju je generalna proba pred start prvenstva, Zvezda će 20. februara na stadionu Merdan u Antaliji odigrati utkmicu protiv ekipe Šahtjora.


Ne propustite