"Ćurani" ponosni na svoje "Orliće"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.06.2013.
16:49
Izvor: Sportske.net

Dvojica omladinaca superligaša iz Jagodine pokazala su da se predanim radom i u sredinama van Beograda može iskazati kvalitet koji zadovoljava reprezentativne standarde. Aleksandar Filipović i Predrag Rajković bili su među najboljim pojedincima u omladins

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Uspesi koje fudbaleri Jagodine prave u domaćim takmičenjima nisu slučajni o čemu svedoči i činjenica da su dvojica omladinaca tima iz grada na Belici standradni članovi reprezentacije Srbije ispod 19 godina, koja je u utorak obezbedila plasman na EP u Litvaniji.

Golman Predrag Rajković i levi spoljni Aleksandar Filipović standardni su reprezentativci u omladinskoj kategoriji a njihovi rezultati govore da predstavljaju budućnost srpskog fudbala.

Rajković je na tri kvalifikacione utakmice za šampionat Evrope primio samo jedan gol i svakako je jedan od najzaslužnijih pojedinaca za plasman "Orlića" na EP.

"Zadovoljan sam igrom cele ekipe kao i svojim odbrana. Siguran sam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama na prvenstvu Evrope" kratko je istakao Rajković nakon povratka u Jagodinu.

Sa njim se složio i Aleksandar Filipović, koji je ujedno kapiten omladinske selekcije Srbije.

"Srećan sam zbog plasmana tima na Evropsko prvenstvo, i zbog svojih dobrih igara koje sam pružio u ovim kvalifikacijama. Velika je čast igrati i predstavljati svoju zemlju" istakao je momak koga saigrači zovu Rise.

Inače, omladinska reprezentacija Srbije danas je dobila imena rivala sa kojima će se sastati u grupnoj fazi EP a među njima su selekcije Turske, Gruzije i Francuske. Prvenstvo Evrope za omladince igra se od 20. jula do 1. avgusta.

Ne propustite