Ćurčić: ''Naš rad je počeo da daje rezultate''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.03.2014.
20:03
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Posle ubedljive pobede nad Belgijom i izbijanja na prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za plasman na EP, selektor ''Orlića'' Radovan Ćurčić ima samo reči hvale za svoje izabranike.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

''Orlići'' su sjajnom igrom i ubedljivom pobedom u Belgiji od 3:0 potvrdili visok kvalitet, koji je konačno došao do punog izražaja u ovim kvalifikacijama, pa je sada naša mlada reprezentacija mnogo bliža zacrtanom cilju - plasmanu na EP.

Naravno, posle meča u Leuvenu, utisci selektora Radovana Ćurčića su veoma povoljni.

''Odigrali smo dobru utakmicu, taktički disciplinovano, igrači su verovali u ono što rade, dali su sve od sebe i bez obziora na par kikseva, igrali smo krajnje zrelo, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo iskoristili neke situacije na bokovima i došli do ubedljive pobede.

Rezultat ne može da se postigne bez jakog timskog rada. Ako je suditi po poslednjim mečevima sa Italijom i Belgijom, moram biti zadovoljan. Rad u poslednjih godinu dana polako daje rezultate, iako su nam na svakom okupljanju nedostajala petorica fudbalera.

Iz timskog rada isplivao je i individualni kvalitet tako da moram da budem zadovoljan iako imamo još dosta prostora za rad i napredak''
, izjavio je Ćurčić.

''Orlićima'' sada ostaju još mečevi sa Italijom i Severnom Irskom, kada bi posao trebalo uspešno da se privede kraju.

''Stigli smo nadomak cilja, ali prava ekipa je ona koja ga i dostigne što pre. Pobedom u Italiji obezbedili bismo prvo mesto u grupi, što nije nebitno, ali mečevi se igraju tek u septembru, a do tada se mnoge stvari mogu promeniti'', zaključio je Ćurčić.

Ne propustite