Ćurčić: "Puni samopouzdanja na Belgiju"

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.02.2014.
17:03
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, rekao je da njegovi izabranici kreću puni samopouzdanja na duel sa Belgijom koji bi mogao da bude odlučujući u borbi "Orilića" za plasman na EP u Češkoj.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da njegova ekipa mora da ispravi greške iz prvog duela s Belgijom ako želi da osvoji tri boda i izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

"Formirali su ekipu koja je do sada pokazala objektivno najviše, ali mi verujemo u svoj kvalitet. Sa puno samopouzdanja odlazimo u Belgiju, verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine između Belgije i Srbije igra se u sredu, 5. marta od 18.00 u belgijskom gradu Leuvenu.

"Belgija poseduje kvalitet, sa velikim respektom ulazimo u pripremu te utakmice, ali verujem da i mi imamo kvalitet i da ćemo ispraviti greške koje smo pravili na utakmici u Gornjem Milanovcu, a da ćemo zadržati dobre stvari", kazao je Ćurčić.

Prvi meč ove dve selekcije koji je odigran u Gornjem Milanovcu Srbija i Belgija su odigrale 2:2.

Ćurčić je objasnio da će fudbaleri Srbije morati "pametnije da rasporede snagu" kako bi bolje parirali Belgijancima, ali i da imaju bolji posed lopte. On se takođe zahvalio selektoru A reprezentacije Ljubinku Druloviću što je mladoj ustupio tri igrača.

"Nećemo moći da računamo na Matiju Nastasića. Po poslednjim informacijama neće biti spreman i to je jedan veliki hendikep za nas, a Lazar Marković ne može da igra zbog kartona", rekao je on.

U kvalifikacionoj Grupi '9' Srbija je druga na tabeli sa 10 bodova iz pet utakmica, dok je Belgija prva sa tri boda više i utakmicom više.

Italija je treća sa devet bodova iz pet utakmica, Kipar ima šest bodova, dok je Severna Irska poslednja, bez bodova.

"Nama, u nekim računicama, odgovara jedna pobeda iz naredne dve utakmice. Pokušaćemo da već u sredu dođemo do tri boda i olakšamo sebi posao", zaključio je Ćurčić.

Ne propustite