Da je teren bio bolji...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2013.
17:15
Izvor: Sportske.net

Za naše prilike odličan meč imogli smo da vidimo u Kuli, između domaćeg Hajduka i vodećeg Partizana. Opšti utisak je da bi predstava bila i znatno bolja da su vremenski, odnosno uslovi na terenu bili bolji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Hajduka i Partizana podelili su bodove u derbiju 20. kola Superlige. Za razliku od nekadašnjih duela ovih ekipa, ovog puta imali smo priliku da gledamo otvorenu igru sa obe strane, dosta prilika za gol, ali su na kraju i jedni i drugi morali da se zadovolje sa konačnih 1:1.

Hajduk je od starta pokazao da ubedljivi trijumfi protiv Jagodine i OFK Beograda nisu bili slučajno. Krenuli su Kuljani hrabro, ofanzivno i protiv favorizovanog Partizana, ali nekoliko prilika u uvodnim minutima meča nisu uspeli da iskoriste.

S druge strane, crno-beli su uspeli da uhvate svoj ritam polovinom prvog dela igre i kao rezultat toga stigao je vodeći gol Mitrovića u 24. minutu. Odlična saradnja sa Kojićem, koji mu je asistirao, a mladi napadač Partizana iskosa sa leve strane poslao loptu u suprotni ugao gola golmana Perića - 0:1.

Ipak, ni vodeći gol Partizana nije obeshrabrio Kuljane, koji su samo devet minuta kasnije uspeli da izjednače. Odličan centaršut Cvetkovića sa desne strane, a najbolji strelac lige Lazar Veselinović je pred Stojkovićevim golom nadvisio svoje čuvare i glavom prosledio loptu u mrežu - 1:1.

Obzirom na otvorenu igru obe ekipe, očekivali smo još golova do kraja meča, ali da tako ne bude, značajan doprinos dali su i sve lošiji vremenski uslovi, jak pljusak i nevreme.

I pored toga, bilo je još prilika na obe strane u drugom poluvremenu. Za crno-bele najbolju je propustio Mitrović, kada je u sjajnoj kontri gostiju propustio da pravovremeno uposli Kojića. Na drugoj strani, u poslednjim trenucima meča, Veselinović je još jednom stavio na ozbiljna iskušenja Vladimira Stojkovića, ali je reprezentativni golman odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Posle ovog remija, prednost Partizana u odnosu na Zvezdu i Vojvodinu smanjena je na devet bodova razlike, a Kuljani su još jednom potvrdili da imaju kvalitet da izbore opstanak u Superligi.



Ne propustite