Da li je derbi ostavio posledice? (20:00h)

Autor: Darko Mitrović
subota 23.02.2013.
10:12
Izvor: Sportske.net

Posle poraza od Crvene zvezde u prošlom kolu, za košarkaše Partizana pobeda nad ljubljanskom Olimpijom nameće se kao imperativ, obzirom na situaciju na tabeli i činjenicu da se ulazi u sam finiš borbe za plasman na fajnal-for.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Neuspehom u derbiju, a posle svega onoga što se dešavalo u Kragujevcu i izgubljene bitke za ''Žućkovu levicu'', košarkaši Partizana došli su u situaciju da se sada grčevito bore za plasman među četiri najbolje ekipe u ABA ligi, koje će izboriti plasman na završni turnir.

Najnovija tumačenja ulaska u Evroligu naredne sezone na neki način idu na ruku crno-belima, jer im je sada prvo mesto u ligaškom delu nedostižno, ali u slučaju neuspeha večeras protiv Ljubljančana, i F4 bi mogao da im se značajno udalji iz vidika.

Jasno je, dakle, da će pred mladim Vujoševićevim timom biti još jedna u nizu psihološki teških utakmica, ali obzirom da su ih već mnogo odigrali od početka sezone, kako u Evroligi, tako i u regionalnom takmičenju, trebalo bi da su kadri da se izbore sa najnovijim imperativom.

Što se tiče kadrovske situacije u ekipi, Gordon i dalje ima problema sa povredom i neizvesno je u kojoj meri će moći da se stavi na raspolaganje ekipi.

Ljubljančani, s druge strane, imaju samo teoretske šanse za odlazak na završni turnir, ali u slučaju eventualnog iznenađenja u Pioniru, dodatno bi ''zakomplikovali'' sitzuaciju pri vrhu tabele.

Utakmica 22. kola ABA lige između Partizana i Olimpije počinje u 20 časova u Pioniru.


Ne propustite