Da li je konačno došlo vreme da sezona na šljaci bude u znaku Đokovića?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.04.2014.
18:15
Izvor: Sportske.net

Naš najbolji teniser sjajno startovao u Monte Karlu, gde je danas za samo 45 minuta ''počistio'' sa terena Španca Alberta Montanjesa. Posle meča, naravno, ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Novak Đoković je u današnjem meču prepustio samo jedan gem Montanjesu i nagovestio da je u sjajnoj formi dočekao start sezone na šljaci.

Na ovoj podlozi Novak nije igrao još od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, pa je zbog toga ishod današnjeg meča možda i više od onoga što je očekivao.

''Nikad ne možete da znate kako će se stvari odvijati na startu turnira, pogotovo što toliko dugo nisam igrao na ovoj podlozi, ali danas zaista nije bilo mnogo loših stvari koje bih mogao da kažem o svojoj igri'', jasan je Đoković.

Prošle sezone je na ovom turniru osvojio titulu, ali to nije uspeo da ponovi nešto kasnije na Rolan Garosu, jedinom od Gren Slem turnira na kome nije osvajao titule, a na kome godinama dominira njegov najveći rival Rafael Nadal.

''To mi je stalno u mislima. Prošle godine sam uložio mnogo energije, mentalne, fizičke i emocionalne da dođem do titule na ovom turniru. Ali, to mi nije mnogo pomoglo na narednim turnirima, u Rimu, Madridu...

Ipak, Monte Karlo je mesto gde uvek želim da odigram dobro i da samim tim stvorim sebi i dobru poziciju i podignem samopouzdanje pred Rolan Garos''
, izjavio je Đoković.


Ne propustite