Da li je Partizan predao "krunu"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.04.2014.
20:51
Izvor: Sportske.net

Svesni činjenice da će u Humskoj posle poraza od Napretka tvrditi da nema predaje u borbi za titulu sve dok postoje šanse, ne možemo a da se ne zapitamo da li je posle neuspeha crno-belih i pobede Crvene zvezde Partizan predao krunu "večitom rivalu".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Borba za titulu u domaćem fudbalskom šampionatu trebalo je da bude rešena u 146. "večitom derbiju", ali je Nenad Lalatović izgleda propustio sastanak na kojem je režiran takav scenario ili je takav rezon samo bio puko nagađanje onih koji veruju u teorije zavere.

Fudbaleri Partizana poraženi su na gostovanju Napretku u Kruševcu rezultatom 2:0 a Crvena zvezda iskoristila je takvu situaciju i pobedom nad Radničkim iz Niša povećala prednost u odnosu na "večitog rivala" na šest bodova, pet kola pre kraja sezone.

Marko Nikolić nije bez razloga opisivao gostovanje Napretku kao utakmicu koja je važnija od derbija jer je današnji rezultat u Kruševcu obesmislio tezu po kojoj se pitanje šampiona rešava u najvećoj svetkovini srpskog fudbala.

Partizan je pod Bagdalom za 90. minuta imao jedan udarac u okvir gola a ukupno dve prave prilike da dođe do pogotka pa nema sumnje da je Nenad Lalatović nadmudrio Nikolića čiji je tim bio pod pritiskom.

Crno-beli su porazom na stadionu "Mladost", a posle trijumfa Crvene zvezde protiv Radničkog, ispustili konce sudbine iz svojih ruku. O šampionskoj tituli više se ne pitaju jer im trijumf nad Crvenom zvezdom ne donosi povratak na čelo tabele već samo umanjenje bodovnog zaostatka u odnosu na "večitog rivala".

Od toga da će "večiti derbi" odlučivati o šampionu vratili smo se na tvrdnje pojedinaca koji su bili u manjini da one "male" utakmice kroje sudbinu Partizana i Crvene zvezde.

Posle 25. kola Crvena zvezda ima šest bodova prednosti u odnosu na Partizan pa joj i jedan bod u Humskoj garantuje mirnu završnicu šampionata jer bi dve pobede na preostala četiri meča omogućila Zvezdi da preuzme šampionsko zvanje posle šest sezona posta.

Kada je Partizan u pitanju, tu više nema mnogo pametovanja. Crno-beli moraju do pobede nad Crvenom zvezdom a jednako će biti važan i rezultat kojim bi eventualni trijumf bio ostvaren.

Nakon toga u Humskoj bi morali da se nadaju da će Zvezda "kiksnuti" na gostovanju Vojvodini ili Slobodi, pošto je malo očekivano da će Rad ili OFK Beograd biti kadri da ugroze crveno-bele na "Marakani".

Ovakav scenario pogodovao bi Partizanu u slučaju da do kraja sezone veže pet pobeda ali treba imati u vidu da crno-bele, osim derbija, očekuju i neugodni susreti sa Spartakom u Subotici i Voždovcem i Čukaričkim u Humskoj.

Kakavo je vaše mišljenje, da li je Zvezda u 25. kolu obezbedila titulu?

Raspored "večitih" do kraja sezone

26. kolo
Partizan - Crvena zvezda

27. kolo
Donji Srem - Partizan
Crvena zvezda - Rad

28. kolo
Partizan - Voždovac
Sloboda - Crvena zvezda

29. kolo
Spartak - Partizan
Crvena zvezda - OFK Beograd

30. kolo
Partizan - Čukarički
Vojvodina - Crvena zvezda

Ne propustite