Da li su Bugari sudbina?

Autor: Boris Jovanović
petak 19.07.2013.
12:28
Izvor: Sportske.net

Ludogorec bio tim koji je Partizan želeo da izbegne. Bugari postigli gol u gostima u Bratislavi i veruju u prolaz. Slovan dobro poznat...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ne treba sumnjati da će Partizan eliminisati Širak, ima sjajan rezultat iz prvog meča, s obzirom kako je igrao, a u trećoj rundi protivnik će biti ozbiljniji. Slabih nema, Partizan je mogao i bolje i gore da prođe, svakako da bi bilo mnogo teže da je rival recimo Makabi Tel Aviv ili čak i Molde.

U prethodnoj rundi Ludogorec je bio najjači tim u slabijem šeširu, bugarski šampion je odbranio titulu, prošle godine su na pravdi Boga ispali od Dinama u drugom kolu.

Ekipa iz Razgrada dominira koristeći slabosti prestoničkih timova, pre tri godine su izborili plasman u elitu. Šampionat naših suseda je haotičan, ovo je novi tim, tajkun Kiril Domušijev je kupio klub i napravio najbolju ekipu ulažući novac u pojačanja.

U pitanju je prava legija stranaca, imaju pet Brazilaca, ukupno ima igrača iz devet različitih zemalja, Bugari su u velikoj manjini. Golman je Ivan Čvorović koji je dugo u Bugarskoj, ima njihovo državljanstvo, od igrača sa prostora bivše SFRJ tu je Slovenac Bezjak.

Prvi meč u Bratislavi Ludogorec je izgubio sa 2:1, vodili su golom Finca Mantile, ali je iskusni Halenar sa dva gola preokrenuo rezultat u korist domaćina. Slovan smo gledali pre par godina protiv Zvezde, osvojili su dve titule u poslednje tri godine.

Pre dve sezone su ispali u kvalifikacijama od Apoela, ali su se preko Rome dokopali evropske jeseni u EL. Prošle godine izbacio ih je u kvalifikacijama za ovo takmičenje Videoton na gol postignut u gostima.

Marko Milinković i bivši igrač Donjeg Srema Josimov su članovi kluba koji je osvojio osam titula u nekadašnjoj ligi sa Česima i sedam od kada su se susedi razdružili.

Iz ekipe koja je eliminisala Zvezdu tu je Bagajoko, od poznatijih igrača uz Halenara, igra i bivši reprezentativac Kopunek koji je bio na meti Partizana, tu su Argentinci Fakundo Sera i Gorosito, Gvinejac Suma. Radi se o solidnom timu, videćemo mogu li da odbrane prednost iz prvog meča, mada se čini da su Bugari bolji tim.

Revanš je u utorak u Razgradu, rezultat je takav da je ipak sve otvoreno...

Ne propustite