Da može da vrati vreme, Rašović bi promenio?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.12.2013.
21:29
Izvor: Sportske.net

Vuk Rašović od ponedeljka i zvanično više neće biti trener Partizana a na podvlačenju crte posle jesenjeg dela sezone priznao je da se posebno kaje zbog jedne svoje odluke.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u nastavku šampionata biće vođeni od strane novog trenera, koji će po svoj prilici biti Marko Nikolić.

Vuk Rašović zvanično još uvek nije izgubio posao ali bi rastanak sa crno-belima trebalo da postane zvaničan prvog radnog dana naredne nedelje.

Sumirajući utiske iz polusezone koju je ostavio iza sebe, Rašović je priznao da se posebno kaje zbog jedne svoje odluke. Ona se tiče odabira startne postave na 145. "večitom derbiju" u kojoj nije bilo kapitena Saše Ilića.

"Da mi je neko pre početka sezone ponudio da izgubimo derbi, a da epilog bude ovakav kakav je bio na kraju, prihvatio bih bez problema. Jedino zameram sebi što Saša Ilić nije igrao derbi od početka, jer je ideja bila da donese prevagu u nastavku. Autogol je odveo utakmicu u drugom smeru" objašnjava Rašović u izjavi za "Novosti".

Ilic

Partizan je sa Rašovićem na čelu u jesenjem delu sezone ostao bez plasmana u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja, eliminisan je u četvrtfinalu nacionalnog Kupa, a u domaćem šampionatu na polusezoni ima prednost od jednog boda u odnosu na "večitog rivala" na čelu tabele.

"Svakako da je moglo bolje, jer uvek može i mora bolje. Shodno uslovima koje smo imali smatram da smo uradili dosta toga dobrog. Moja prva želja tokom leta je bila da zadržimo određene igrače, ne toliko da se pojačamo, ali ona nije bila uslišena. Pritom bi trebalo imati u vidu da u ekipi ima mnogo mladih igrača koji nisu navikli na kritike i zvižduke. Potreban je period da ti momci očvrsnu" sumira svoje utiske uskoro bivši trener crno-belih.

Bez obzira što će novi trener biti taj koji će selektirati ekipu za prolećni deo sezone, Rašović poručuje da su timu neophodna tri ili četiri pojačanja tokom zimskoj prelaznog roka.

"U pauzi su potrebna dobra selekcija i najmanje tri, četiri kvalitetna igrača kako bi na leto Partizan mogao da bude konkurentan u Evropi" poručuje Rašović koji od ponedeljka postaje bivši.

Ne propustite