Dabović: "Nećemo razočarati naciju"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.05.2013.
21:05
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović zadovoljna je dosadašnjim tokom priprema za EP u Francuskoj. Iako je optimista, Milica ne obećava medalje već samo borbenost i "srce na terenu".

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama za EP u Francuskoj u prestonici Srbije a nakon prve faze priprema u Kranjskoj Gori Marina Maljković nije krila zadovoljstvo.

Rad u hali na Novom Beogradu nastavlja se punom parom jer uskoro slede nove provere. Kapiten Milica Dabović kazala je da grupa savršeno funkcioniše i da ima razloga za optimizam pred put u Francusku.

"Ovo je najpozitivnija grupa igračica koja je mogla da se nađe na jednom mestu. Dišemo istim plućima, što je preduslov dobrog rezultata. Ne želim da obećavam medalju ili da ćemo ostvariti plasman među pet najboljih, ali sam sigurna da nećemo razočarati na šampionatu u Francuskoj" rekla je Dabovićeva.

Slično je mišljenje i Jelene Milovanović koja ističe zadovoljstvo time što je najteži deo priprema završen u Sloveniji.

"Iza nas je najteži deo priprema koje smo sproveli u Kranjskoj Gori. Konačno smo u kompletnom sastavu i u preostalom periodu potrebno je da se što bolje uigramo za šta će nam odlično poslužiti predstojeće utakmice sa selekcijom Švedske. Najvažnije je da nema povređenih igračica i da ćemo moči maksimalno da se pripremimo kako bi u Francuskoj ostvarili zavidan rezultat" istakla je Milovanovićeva.

Reprezentacija Srbije će u subotu u "Hali Sportova" i nedelju u dvorani "Vizura" odigrati kontrolne mečeve protiv selekcije Švedske. Oba duela zakazana su za 18:00 časova.

Ne propustite