Dajte Saletu kapitenu blanko ugovor!

Autor: Boris Jovanović
sreda 16.04.2014.
09:33
Izvor: Sportske.net, Sport

Saša Ilić će produžiti ugovor na još sezonu, a po nama, bolje da mu Partizan ponudi blanko ugovor. Kako igra, mogao bi još nekoliko sezona komotno da nastupa u JSL.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

"Sport" piše da je obavljena prva runda pregovora, da sve ide u dobrom pravcu pa će legendarni kapiten ostati na terenu.

I ove sezone se pokazalo da je sa Ilićem i bez njega, Partizan sasvim drugačiji tim, ne samo u smislu vođe, odnosno liderstva na terenu već i same igre.

Doduše, možda je to presuda i našoj ligi, Ilić jeste bio i ostao vanserijski fudbaler, ali naslednika nema na pomolu. Iako mediji svake godine proglašavaju nekog mladog igrača za kandidata da uskoči u Saletove kopačke, obično se to izjalovi, ili se takav (primer Jojića) kratko zadrži u klubu.

Saša Ilić ima 36 godina, video je i dobro i loše u Partizanu, već je ikona navijača i bez dileme jedan od najvažnijih fudbalera u istoriji Humske.

On je potvrdio za "Sport" da je razgovarao sa Nađom, ali nije rekao ništa drugo. Sigurno da je spreman i da smanji finansijska potraživanja kako bi olakšao svom Partizanu situaciju, a svedoci smo da nikada nije želeo da koristi svoj autoritet kako bi pribavio povlašćeni status.

I još nešto, u poplavi igrača koji se prepucavaju preko novina kafanskim rečnikom i lažu kako su odrastali na "jugu" i "severu", daju zapaljive izjave i pokušavaju da se dodvore navijačima, Saša Ilić je uvek bio svetionik, čovek koji je biranim rečima govorio o najvećem rivalu i smirivao tenziju.

Nije to samo zbog godina, ima nešto i u karakteru.

Partizan bi, trebalo da mu ponudi da potpiše blanko ugovor, to bi bila čista simbolika, neki veći klubovi su to već i radili, kako bi jednostavno pokazali igraču koliko cene vernost i to što je učinio za klub.

Jedan, jedini, Saša Ilić...

Ne propustite