Dalas nije za staro gvožđe, Klej stigao na vreme, rođendanska pesma za Grifina!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.03.2014.
07:56
Izvor: Sportske.net

Dalas iznenadio Oklahomu, veterani podsetili na najbolje dane. Klej Tompson promenio tri aviona i stigao na vreme da pobede Voriorse do pobede u Oregonu, Blejk Grifin u "Stejpls centru" uz pesmu navijača proslavio 25. rođendan!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Dalas je dočekao svoju šansu. Posle sedam mečeva u nizu, kada govorimo o regularnoj sezoni, našli su ključ za Oklahomu. Iskoristili su neigranje Rasela Vestbruka, ali izostanka Sefološe i Perkinsa. Uz silne poraze u regularnost sezoni, Mavsi su počišćeni i u plej ofu od Tandera. Ali, na neki način je sve došlo na naplatu, Šon Merion je ubacio 19 poena, Karter 18, veterani su igrali sjajno, Dalas je šutirao preko 50%, a ubacili su 13 od 24 trojki. Oni su inače jedini tim sa Zapada, uz Portland i Kliperse koji je ove sezone slavio u Oklahomi.

San Antonio je prvi tim u sezoni koji je stigao do 50 pobeda. Lider je preslišao Jutu, uz 21 poen Manua Đinobilija i 18 Tonija Parkera. Šutirali su najbolje u sezoni, 62,8%, a inače su Džezere ove sezone savladali četiri puta.

Najuzbudljivije je bilo u Oregonu gde je Golden Stejt iščupao pobedu protiv Portlanda. Klej Tompson koji je zbog dedine sahrane propustio prošli meč je ubacio 23 od svojih 27 poena u nastavku, pogodio je trojku koja je i prelomila pobednika, 11 sekundi pre kraja. Batum je promašio drugo slobodno bacanje za produžetak, Blejzersi su uhvatili loptu, ali nisu uspeli da šutiraju u poslednje četiri sekunde. Nemanja Nedović nije dobio šansu. Inače, junak Tompson je sa Bahama menjao tri aviona i par sati pred meč stigao u Portlanda. Ispostavilo se na vreme...

Nije igrao ni Raduljica u porazu Milvokija od Šarlota. Gosti iz Severne Karoline su slavili preokretom u nastavku i ostali na sedmoj poziciji, sa pobedom i po manje od Netsa, protiv kojih će igrati dva puta u narednih desetak dana.

U ranom terminu u Kanadi radovali su se Sansi, Džerald Grin je bio odličan kada se lomilo,. 13 od svojih 28 poena je postigao u poslednjoj četvrtini. On je prethodna dva meča odigrao loše, ubacio svega 6 poena, promašio 17 od poslednja 23 šuta. Šalio se posle meča da se vratio sa odmora, ceh je eto platio Toronto, a zanimljivo da su rezerve gostiju postigle 59 poena, dok je kanadska klupa ubacila tek 11. Dragić je meč završio sa 20 poena.

Rej Alen je inspirisao Majami protiv Hjustona, i ovaj meč je odigran kao matine na Floridi,dok su Klipersi na rođendan Blejka Grifina dobili Klivlend. Navijači su otpevali rođendansku pesmu svom najboljem igraču u "Stejpls Centru", on im se odužio novom odličnom partijom, ubacio je 21 poen, imao 11 skokova i 8 asistencija na svoj 25. rođendan. Za Kliperse ovo je 11 trijumf u nizu, suvereni su na Pacifiku, posao im je olakšala povreda Kajrija Irvinga koji je potrajao samo četvrtinu.

Junak večeri je Entoni Dejvis. Pelikansi imaju dosta problema ove sezone, ali bivši top pik igra sjajno. Postavio je nove rekorde, završio sa 40 poena i 21 skokom, nikada pre nije imao ovakve brojke u dve kategorije. Nju Orleans je posle produžetaka slavio protiv Bostona, a Seltikse je bacanjima dotukao Erik Gordon.

Minesota je slavila protiv Sakramenta, gostima je presudio Kevin Lov trojkom u finišu. Najbolji igrač Vulvsa je uz 26 poena imao 10 skokova i 5 asistencija. Prvi put u karijeri startovao je ruki Dieng koji je imao 12 poena, 11 skokova i 5 blokada. Momak sa Luisvila je bio 21. pik na draftu, zamenio je u ovom meču Pekovića koji ima problema sa zglobom.

Rezultati:

Milvoki - Šarlot 92:101
Toronto - Feniks 113:121
Majami - Hjuston 113:104
Oklahoma - Dalas 86:109
San Antonio - Juta 122:104
Klipers - Klivlend 102:80
Nju Orleans - Boston 121:120 pr.
Minesota - Sakramento 104:102
Portland - Golden Stejt 112:113

Ne propustite