Dalipagić: "Partizan bi ostao bez brojeva da povlači dresove svojih legendi"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.02.2014.
11:15
Izvor: Sportske.net

Legenda jugoslovenske košarke, Dražen Dalipagić, smatra da povlačenje dresova legendi jednog kluba nije toliko uputno jer klubovi kao što je Partizan nemaju taj luksuz da svakom igraču koji je blistao u crno-belom dresu ukažu tu čast jer bi onda sadašnji

HRT
HRT

Povezane vesti

Vest da će Vitrus Bolonja povući iz upotrebe "peticu" predsednika Partizana Predraga Danilovića naišla je na odobravanje od strane srpske i evropske košarkaške javnosti.

Nesporan doprinos koji je Saša dao uspesima italijanskog kluba doveo je do toga da se njegovo ime sa poštovanjem izgovara u Bolonji a retki su oni koji za života uspeju da steknu takvu vrstu priznanja.

Za Dražena Dalipagića povlačenje dresova iz upotrebe kao znak odavanja časti onima koji su dali mnogo jednom klubu nije tako pametan potez.

"Možda se neko neće složiti sa mnom, ali meni, generalno, to povlačenje dresova iz upotrebe izgleda smešno. Pa šta bi trebalo da radi onda Partizan, s obzirom na to koliko ima legendi? Ni jedan evropski klub nije imao toliko legendi, barem sedam-osam" napisao je Dalipagić u komentaru za dnevni list "Sport".

Dalipagić ne spori Daniloviću priznanje da je bio jedan od trojice najboljih u istoriji Virtusa ali ističe da bi pojedini klubovi, poput Partizana, ušli u problem kada bi svakoj legendi ukazali čast povlačenjem dresa iz upotrebe.

"Po toj logici, trebalo bi da se arhiviraju svi ti brojevi, počev od Čermakovskog, mog, Kićinog, Divčevog, Danilovićevog, Paspaljevog, Đorđevićevog... Na kraju bi klub ostao bez dresova, pa bi igrači crno-belih na leđima nosili brojeve 123, 152, 48..." zaključio je Dalipagić.

Ne propustite