Dame otputovale na EP, fokus na prvoj utakmici

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.06.2013.
20:21
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Najbolje srpske košarkašice jutros su zajedno sa stručnim štabom otputovale na Evropsko prvenstvo koje se održava u Francuskoj, a strateg našeg tima Marina Maljković poručila je da će sve snage biti usmerene na prvi duel sa Velikom Britanijom.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Bez mnogo pompe i velikih obećanja srpske košarkašice jutros su otišle put Francuske gde će od 15. juna igrati na Evropskom prvenstvu.

Selektor Marina Maljković je uoči polaska na kontinentalni šampionat kazala da će naša selekcija tamo biti autsajder, zbog činjenice da ima sedam debitantkinja u timu i malo iskustva igranja na velikim takmičenjima koja su propuštana tokom prethodnih godina.

"Devojke su svesne značaja takmičenja, svih iskušenja koja ih čekaju na šampionatu. Svim srcem bi želele da budu generacija koja će Srbiji donositi lepe vesti, neke na koje odavno nismo navikli. Želimo da dokažemo da možemo. Igračice su svesne svega. Budite sigurni da silno žele da stave Srbiji osmeh na lice" kazala je Maljkovićeva.

Srbija se nalazi u grupi "C" zajedno sa reprezentacijama Francuske, Letonije i Velike Britanije, protiv koje će naše najbolje košarkašice odigrati prvi meč.

"Suvišno je govoriti koliko je važan svaki početak, svaki uvodni meč na velikom takmičenju. Velika Britanija je najneugodniji mogući protivnik na startu, maksimalno borben, koji je prošle godine igrao na Olimpijskim igrama. Biće dosta treme na tom meču, ali moramo biti u egalu sa njima, koliko god je to moguće biti agresivniji i borbeniji tim svih 40 minuta" poručila je Maljkovićeva.

Kapiten naše reprezentacije Milica Dabović složila se sa strategom Srbije i obećala samo borbenost i srce na terenu.

"Dugo smo čekali da se plasiramo na neko veliko takmičenje. Idemo da se borimo, damo sve od sebe i da ostavimo srce na parketu. Imamo tešku grupu, Francuska i Velika Britanije su igrale na Olimpijskim igrama u Londonu, Letonija je odličan tim. Mi smo mlada ekipa, sa sedam novih igračica u odnosu na prošlu godinu, za koje verujem da su sa razlogom izabrane u reprezentaciju. Kao kapiten verujem u sve njih, kao i u to da svakoga možemo da iznenadimo, pa i velikog favorita kao što je Francuska. Igraćemo srcem, borićemo se za Srbiju" istakla je Dabovićeva.

Prvi meč na EP u Francuskoj Srbija igra u subotu od 12 časova i 30 minuta protiv Velike Britanije a potom u nedelju srpkinje očekuje duel protiv domaće selekcije od 21 čas. U ponedeljak je na programu poslednji meč u grupnoj fazi protiv Letonije od 15 časova a tri prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman u drugu rundu.

Ne propustite