Dame pregažene - Španija u finalu EP!

Autor: Miloš Marković
petak 28.06.2013.
18:49
Izvor: Sportske.net

Srpske dame su naletele na nepremostivu prepreku u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, Španija je furioznom igrom stigla do mesta u finalu!

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Krajnji rezultat meča Španija - Srbija 88:69.

Ekipa Španije je već od starta nametnula svoj ritam i pokazala da će Srpkinje imati velikih problema u polufinalnom okršaju.

Meč je započet serijom Španjolki od 10:0, izabranice Marine Maljković do prvog poena stigle su tek nakon pet minuta igre.

Izuzetni raspoložene u šutu, ali i ohrabrene dobrom igrom pod košem srpske reprezentacije, reprezentativke Španije su prvu deonicu meča završile u svoju korist rezultatom 19:7. Najagilnije u ekipi Španije bile su Litl sa 16 poena, i Tornes sa 11 koja je svoj tim nezaustavljivo vodila napred.

Pokušavale su srpske košarkašice da se vrate u igru, donekle poboljšale rezultatski učinak u drugoj četvrtini koja je završena rezultatom 29:21 u korist Španije. U prvom poluvremenu u našem timu najagilnije su bile Milovanović i Butlija sa po sedam poena.

Ipak, igra našeg tima generalno nije bila na nivou iz četvrtfinalnog duela. Voljni momenat u igri našeg tima nije bio sporan, srpske dame su pokazale veliku želju koja je jednostavno ugašena kvalitetnom i snažnom igrom španskih reprezentativki, koje nisu ostavljale prostora izabranicama Marine Maljković.

Španija je nakon odmora nastavila da 'melje' srpsku reprezentaciju, u jednom trenutku je bilo plus 27 za izabranice Lukasa Mondela. Treća četvrtina završena je rezultatom 21:14 za Španiju.

Poslednja deonica nije donela promenu, bez obzira na bolju igru našeg tima. Španjolke su sigurnom igrom čuvale veliku prednost i lagano meč privele kraju, iako je poslednja četvrtina okončana rezulazom 27:19 u korist našeg tima.

Vredi istaći da su se Srpkinje istakle šutom za tri poena, da su prikazale veliku želju i da je, bez obzira na ubedljiv poraz, ostvaren ogroman uspeh!

Srbija će se boriti za bronzu, dame svaka čast!

Inače, drugo polufinale igra se večeras, od 20 časova se sastaju Turska i Francuska.

Finale je zakazano za nedelju od 20, a meč za bronzu istog dana od 17 sati.



Ne propustite