Dan kad su Deki, Perica i Cune ''provozali'' Partizan na Marakani...

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
11:18
Izvor: Sportske.net

Jednu od najubedljivijih pobeda u duelima sa ''večitim rivalom'', Crvena zvezda je ostvarila na današnji dan pre tačno 16 godina, kada je, predvođena Dejanom Stankovićem i Pericom Ognjenovićem, potpuno nadigrala crno-bele.

mojacrvenazvezda.net
mojacrvenazvezda.net

Povezane vesti

Kad su ''večiti derbiji'' u pitanju, jedan od onih kojih se navijači Crvene zvezde najradije sećaju, za razliku od pristalica crno-belih, jeste 110. prvenstveni susret ''večitih rivala'', odigran na Marakani 8. aprila 1998. godine.

Crvena zvezda je slavila sa ubedljivih 4:0, predvođena tada supertalentovanim tandemom Perica Ognjenović - Dejan Stanković, za koji gosti iz Humske nisu imali rešenja.

Zvezda je furiozno počela ovaj meč. Već posle deset minuta igre, Dejan Stanković je iz slobodnog udarca savladao Ivicu Kralja, da bi samo devet minuta kasnije, Perica Ognjenović izveo briljantnu solo-akciju, sa leve strane terene se probio u kazneni prostor crno-belih i poslao loptu na isto mesto, gde i Stanković kod prvog gola - 2:0.

Crveno-beli su tada malo ''smanjili gas'', ali je u drugom poluvremena odbrana Partizana još dva puta kapitulirala. U 53. minutu meča, Dejan Stanković je realizovao akciju svog tima sa leve strane i iz neposredne blizine drugi put savladao Kralja, da bi tačku stavio Jovan Gojković, u 76. minutu posle još jednog sjajnog solo-prodora, a lopta je otišla pod prečku Partizanovog gola - 4:0.

Nažalost, popularni ''Cune'' je tri i po godine kasnije tragično nastradao, u 27. godini života, pa je ovo ujedno prilika da se podsetimo i njegovog velikog fudbalskog umeća...

Crvena zvezda je te sezone imala zaista odličan tim, borila se za titulu - i na kraju poklekla, ali ne u borbi sa Partizanom, već sa Obilićem, koji je tada uspeo da se domogne šampionskog pehara... Partizan je ovu sezonu završio na trećem mestu.

C. zvezda
: Jevrić, Živković, Bjegović, Ilić, Pecelj, Bunjevčević, Škorić (Bošković), Pantelić, Gojković (Krsteski), D. Stanković, Ognjenović (Marković). Trener: Milorad Kosanović.

Partizan
: Kralj, Bolić, Savić, Svetličić (Tešović), Krstajić(Pažin), Taševski, Trobok, Ilić, Trenevski, Stojisavljević, Isailović (Obradović). Trener: Ljubiša Tumbaković.

Ne propustite