Dan kada je "Genije" 'plesao' na "Teatru snova"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.11.2013.
14:42
Izvor: Sportske.net

Pre tačno 22 godine na stadionu Mančester Junajteda odigrana je prva i, ispostavilo se, jedina utakmica Superkupa Evrope na kojoj je engleski klub slavio minimalnu i nezasluženu pobedu. Pamtiće se odbijanje "Đavola" da odigraju revanš ali i činjenica da i

redstarbelgrade.rs
redstarbelgrade.rs

Povezane vesti

Na današnji dan navršava se 22 godine od trenutka kada je evropski i svetski šampion gostovao Mančester Junajtedu u prvom meču Superkupa Evrope!

Tadašnja pravilo bilo je da se u Superkupu igraju dve utakmice ali su zbog sankcija fudbaleri Mančester Junajteda odbili da doputuju u Beograd ali i da uopšte odigraju revanš susret.

Junajted je predvođen Ser Aleksom Fergusonom stigao do trofeja zahvaljujući minimalcu u prvoj utakmici u kojoj je Zvezda dominirala na "Old Trafordu".

Dejan Savićević prosto je krio loptu od igrača domaćeg tima, dok se Darko Pančev "proslavio" revijom promašaja pred golom Junajteda.

"Bio sam raspoložen za igru u Mančesteru. Englezi su prilično naivni i lako se 'primaju' na finte. Radio sam ih kako sam hteo i prava je šteta što ih nismo deklasirali. Zvezda je zaslužila trofej Super kupa Evrope. Da smo imali šansu za revanš, mislim da bismo ih ponizili. ovako, oni su, ni krivi ni dužni prigrabili trofej. Da je bar Pančev iskoristio onolike šanse, ne bi se Mančester okitio trofejom, koji nam je bio nadohvat ruke" izneo je svoje viđenje tog meča Zvezdin "Genije".

Utakmica je odigrana pred nešto više od 22 hiljade navijača a ostaće upamćeno i to da je Aleks Ferguson tih godina počeo da stvara moćni Mančester Junajted koji je kasnije dominirao u Engleskoj.

Zvezda, nažalost, nije uspela da objedini trofeje u Kupu evropskih šampiona, Interkontinentalnom kupu i Superkupu Evrope.

Ne propustite