Dan peti - Ljubljano, stižu "Orlovi"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.09.2013.
23:39
Izvor: Sportske.net

Peti dan takmičenja na EP u Sloveniji, za ljubitelje košarke u Srbiji, obeležio je trijumf "Orlova" nad Letonijom i potvrda plasmana u dalji tok takmičenja. U ostalim mečevima viđeni su interesantni rezultati koji konačan rasplet po pitanju poretka u grup

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Spuštena je zavesa na peti takmičarski dan na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Navijačima reprezentacije Srbije najvažniji je bio trijumf "Orlova" nad Letonijom kojim je obezbeđen plasman u dalji tok takmičenja, ali da krenemo od grupe "A".

Francuska je ušla u pobednički ritam i siguran je učesnik druge faze takmičenja ali još uvek nije rešeno pitanje plasmana druge dve reprezentacije. Jasno je samo da su u trci Ukrajina, Belgija i Velika Britanija, kao i da u tom 'trijanglu' Ukrajinci imaju blagu prednost, te će sutrašnji mečevi odlučivati hoće li Belgija ili Velika Britanija dalje.

Rezultati i tabela grupe "A":
Velika Britanija - Nemačka 81:74
Ukrajina - Francuska 71:77
Izrael - Belgija 87:69

Tabela

U grupi "B", u kojoj se takmiči i reprezentacija Srbije, jasno je samo da ćemo mi, bez obzira na ostale rezultate poslednjeg kola nastaviti borbu za plasman u četvrtfinale.

Tokom sutrašnjeg dana Litvanija će imati 'zicer' sa BiH i ukoliko ga iskoristi priključiće se Srbiji. Ipak, i Bosna traži svoju šansu ali je u podređenom položaju u odnosu na Litvance.

Letonija bi pobedom nad Makedonijom takođe došla do plasmana u drugu rundu takmičenja ali bi eventualni poraz značio komplikovanje stvari. U tom slučaju, računala bi se koš razlika u međusobnim duelima BiH (pod pretpostavkom da "Zmajevi" izgube od Litvanije), Makedonije i Letonije.

Duel Srbije i Crne Gore biće 'manje bitan' i poslužiće Dušanu Ivkoviću da šansu da igračima sa manjom minutažom, a postoji mogućnost da Srbija 'pusti' Crnogorce kako bi osigurala eliminaciju Makedonije iz daljeg toka takmičenja.

Rezultati i tabela grupe "B":

BiH - Makedonija 62:54
Srbija - Letonija 80:71
Litvanija - Crna Gora 77:70

Tabela

U grupi "C" Hrvatska je napravila ogroman "kambek". "Kockasti" se ponovo pitanju o svojoj sudbini i za plasman u dalji tok takmičenja dovoljna im je pobeda nad Češkom Republikom u poslednjem kolu.

Španija i Slovenija su sigurni učesnici daljeg toka takmičenja pa se najinteresantniji meč poslednjeg kola u grupi "C" očekuje od 17.45 kada na teren u Celju izlaze Hrvatska i Češka Republika.

Rezultati i tabela grupe "C":
Poljska - Španija 53:89
Češka - Gruzija 95:79
Slovenija - Hrvatska 74:76

Tabela

Najmanje uzbuđenja poslednjeg dana takmičenja očekuje publiku u Koperu gde se u hali "Bonifika" igraju mečevi grupe "D".

Tamo je već sve jasno pošto su Grčka, Italija i Finska obezbedile plasman u dalji tok takmičenja.

Rezultati i tabela grupe "D":
Finska - Rusija 86:83
Grčka - Italija 72:81
Švedska - Turska 74:87

Tabela

Ne propustite