Danilovićev praznik u Bolonji!

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 02.03.2014.
18:51
Izvor: Sportske.net

Na velikoj svečanosti upriličenoj na meču između Granarola iz Bolonje i Rome zvanično je povučena 'petica' Predraga Saše Danilovića, legende kluba iz Bolonje.

http://multimedia.quotidiano.net
http://multimedia.quotidiano.net

Povezane vesti

Kao što je najavljeno prethodne nedelje, Virtus iz Bolonje povukao je dres Predraga Danilovića, proslavljenog srpskog košarkaša. Danilović je velika legenda u ovom gradu, a sa timom iz Bolonje osvojio je titulu prvaka Evrope, četiri puta je bio šampion Italije, i po jednom je osvajao italijanski Kup i Superkup.

Njegovo prisustvo nažalost nije pomoglo Granarolu da slavi protiv Rome, pošto je domaća ekipa poražena nakon produžetka rezultatom 85:89.

U Bolonji se video sa puno starih poznanika, a između ostalih i sa Karltonom Majersom, svojim velikim rivalom iz igračkih dana.

danilovic i majers

Sam je pre nekoliko dana istakao kako je veoma ponosan na činjenicu da je upravo Virtus odlučio da povuče njegov dres, pošto se radi o velikanu evropske košarke.

"Nije to samo simboličan gest. To je najveća počast koja može sportisti da se učini. Nije isto kada ti povuku broj iz upotrebe za vjeki vjekova, u Pofalićkom iz Sarajeva - uz poštovanje tom klubu - i u klubu koji ima jednu od najbogatijih istorija evropske košarke."

"Virtus Bolonja je kao Juventus u fudbalu. Taj klub je prošao kroz krizu, bio je u stečaju, igrao i beton-ligu i ponovo se vratio. Kada pričam o Virtusu, očekujem da ljudi sve znaju. Većina ga zna kao Kinder, ali to je bilo samo sponzorsko ime. To je klub Virtus koji je osnovan 1927. I ovo povlačenje dresa je najveća počast koja može nekom igraču da se oda."
- izjavio je Danilović za 'Nedeljnik' pre nekoliko dana.

danilovic i legende

U ekipi koja je pokorila Evropu i nosila ime tadašnjeg sponzora Kindera bio je i Zoran Savić, još jedan legendarni jugoslovenski košarkaš, a dres Kindera te 1998. godine nosili su i Raša Nesterović, Ugo Skonokini i Antoan Rigodo.

Danilović je u Bolonju stigao juče, večerao je sa bivšim fudbalerom Intera i Lacija Dejanom Stankovićem, a od današnjeg dana, njegova 'petica' stajaće na krovu 'Unipol Kasalekio Arene', i to u društvu 'četvorke' njegovog nekadašnjeg saigrača Roberta Brunamontija i desetke sadašnjeg predsednika kluba Renata Viljate.

Na prepunim tribinama ga je dočekala sledeća poruka navijača: "Juče si bio samo legenda, danas postaješ besmrtan."

danilovic i majers



danilovic dres

Ne propustite