Dauda: "Hemijom sa navijačima do pobede"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.11.2013.
17:14
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Tamnoputi napadač Crvene zvezde Abiola Dauda priznao je da nema poseban ritual pred velike mečeve, da mu individulani učinak nije u prvom planu i da se do pobede u 145. "večitom" derbiju stiže ostvarivanjem hemije sa navijačima.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Abiola Dauda imaće priliku da drugi put u svojoj karijeri nastupi na najznačajnijoj utakmici srpskog fudbalskog šampionata. Prethodni "večiti" derbi Dauda želi da zaboravi što pre a uoči subotnjeg ističe da nema posebni ritual kojim se sprema za meč sa Partizanom.

"Derbi jeste posebna utakmica, ali nemam nikakav poseban ritual, pripremam se kao i za svaku drugu utakmicu. Nažalost u prošloj sezoni smo izgubili, i zato sam još više motivisan da pružim maksimum i pomognem ekipi da dođe do pobede. Očekujem težak susret, koji će odlučiti sitnice" jasan je Dauda.

Crvena zvezda je u maju tekuće godine poražena na stadionu u Humskoj a Partizan je slavio rezultatom 1:0. Tada Dauda nije uspeo da pogodi mrežu rivala a 145. "večiti" derbi biće prilika za popravni.

"U timu imamo mnogo igrača koji mogu da zatresu mrežu rivala. Ne razmišljam o individualnom učinku, već samo o pobedi tima. Verujem u kvalitet svojih saigrača, kao i u iskustvo koje posedujemo. Naš rival je takođe skup dobrih pojedinaca, što obećava neizvesnu utakmicu u kojoj može da presudi pojedinac, taktika ili najmanja sitnica" ističe Nigergijac sa švedskim pasošem.

Ono što Dauda vidi kao pravi recept za trijumf na sutrašnjem meču jeste ostvarivanje hemije i spajanje energija navijača i fudbalera.

"Imamo najbolju i najvatreniju publiku. Nikada nisam igrao pred strastvenijim navijačima. Znamo koliko bi im značila pobeda nad crno-belima, zbog čega moramo da ostvarimo međusobnu hemiju, mi na terenu i oni na tribinama. Verujem da zajedno možemo do trijumfa koji bi nam omogućio da se približimo protivniku na tabeli i uđemo u neizvesnu završnicu jesenjeg dela sezone" poruka je Zvezdinog napadača.

145. "večiti" derbi na programu je u subotu, 2. novembra, sa početkom od 18 časova a domaćin je ekipa Crvene zvezde.

Ne propustite