Dauda vratio Zvezdu na vrh!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.03.2014.
19:57
Izvor: Sportske.net

Kruševački Napredak napravio dosta problema ekipi Crvene zvezde na Marakani u 18. kolu Superlige, ali je na kraju favorizovani domaćin upisao ubedljiv trijumf i ponovo izbio na čelo tabele.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pred oko 23.000 gledalaca na Marakani, fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Napretka iz Kruševca rezultatom 4:1 i nastavili pobedonosni niz ovog proleća.

Kruševljani su, posle dve odlične utakmice na svom terenu, večeras od starta utakmice pokazali da će i na Marakani igrati otresito i da se neće orijentisati samo na odbranu svog gola.

I već posle četiri minuta igre su opasno pripretili preko Trujića, čiji je udarac iskosa sa desne strane skrenio Kelhar ka svom golu, ali srećom po crveno-bele, lopta odlazi tik pored desne stative Bajkovićevog gola.

Zvezda je ubrzo uzvratila preko Daude, koji je pobedao svom čuvaru, snažno šutirao ka Krznariću, ali je kapiten Napretka sjajno reagovao.

I onda, u 15. minutu gosti dolaze u vođstvo! Mićić je sa sredine terena uputio dugu loptu ka Gavriću, koji beži štoperima Zvezde, a Bajković ga obara i dileme nema - penal za Napredak. Odgovornost je preuzeo Dimitrov, koji je precizan sa bele tačke i na semaforu stoji 0:1!

U nastavku prvog poluvremena, u centru pažnje bio je napadač Crvene zvezde Abiola Dauda, koji je još tri puta uspevao da uđe u šanse za gol, ali nije uspevao da savlada odličnog Krznarića.

Na drugoj strani opasno je pripretio i Bajić i kada je tempo opao u finišu prvog poluvremena, bukvalno u poslednjim sekundama Zvezda stiže do izjednačenja.

Iznudili su korner crveno-beli sa desne strane, izveo ga je Milijaš, koji na prvoj stativi pronalazi Sava Pavićevića, a iskusni defanzivac postiže svoj prvi gol od nedavnog dolaska na Marakanu - 1:1.

FUDBAL; CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK

foto: beta

Od samog starta drugog poluvremena Zvezda je delovala mnogo konkretnije i opasnije, pa je već u 47. minutu Lazović bio u odličnoj prilici, ali je njegov šut zaustavio golman Krznarić.

Minut kasnije i Petković je pripretio, dok na drugoj strani Bajić je u 58. minutu imao opasan pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi preko gola.

Ključni trenutak meča dogodio se u 68. minutu. Petković je posle prodora po desnoj strani iznudio korner, koji je odlično izveden sa desne strane, a Dauda konačno postiže gol za preokret Zvezde - 2:1.

Od tog trenutka Zvezda je bila znatno razigranija i, što je za njih najvažnije, i efikasnija.

Već u 73. minutu Dauda je silovito probio odbranu Napretka i na kraju snažnim udarcem zatresao mrežu za 3:1.

Konačan rezultat postavio je Miloš Ninković, koji je svoj prvi nastup ovog proleća obeležio golom sa bele tačke u 82. minutu - 4:1, Zvezda je opet lider na tabeli!

Golove možete pogledati OVDE.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Milijaš (Kovačević od 73.), Lazović, Pečnik (Ninković od 63.), Dauda (Rakić od 83.), Mrđa.

Napredak: Krznarić, Cvetković, Aškovski, Janičić, Mićić, Frimpong, Gavrić (N'Daje od 68.), Regan, Bajić (Vidaković od 74.), Dimitrov (Vukmirović od 88.), Trujić.

Ne propustite