De Bur: "Galata pomogao Holandiji"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.01.2013.
17:32
Izvor: Sportske.net

Trener Ajaksa i proslavljeni holandski internacionalac Frank de Bur ocenio je da će reprezentacija Holandije najviše profitirati zbog činjenice da je Vesli Snajder prešao u Galatasaraj.

galatasaray.org
galatasaray.org

Povezane vesti

Prethodne nedelje Vesli Snajder okončao je pregovore sa Galatasarajem i dogovorio da karijeru nastavi na "Ali Sami Jen" stadionu što će biti i veliki dobitak za reprezentaciju Holandije.

Tako smatra Frank de Bur jer će Snajder ponovo imati priliku da igra redovno što će mu omogućiti da pomogne i nacionalnom timu kako je to ranije činio.

"Holandija je dobila 'novog' igrača koji nam je bio preko potreban. Galatasaraj je praktično pomogao Holandiji. Vesli će imati priliku da igra redovno a kako je Galatasaraj i dalje u LŠ očigledno je da Snajder nije napravio pogrešan izbor" kazao je De Bur.

Ipak, trener Ajaksa smatra da bi fudbal dobio da je Snajder karijeru nastavio u Premijer ili Bundes ligi.

"Kao navijač, više bih voleo da je došao u Englesku ili Nemačku. Nema sumnje da su navijači i atmosfera u turskoj ligi sjajni ali je kvalitet fudbala svakako na nižem nivou nego u zemljama zapadne Evrope" zaključio je De Bur.

Snajder je u utorak predstavljen u Istanbulu a debi u dresu Galatasaraja mogao bi da ima već u nedelju u derbi meču sa Bešiktašom.

Ne propustite