Debitanti ruše favorite? (15.00)

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 12.11.2012.
11:54
Izvor: Sportske.net

„Orlovi“ se opisuju kao najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva u futsalu, osmina finala je sama po sebi veliki uspeh za našu reprezentaciju oja ipak ne želi tu da stane.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Kao zemlja koja se po prvi put u svojoj istoriji našla na svetskoj smotri futsal reprezentacija, Srbija je samim plasmanom ostvarila uspeh.

Odlične igre i sjajni rezultati koji su izabranike Ace Kovačevića doveli u osminu finala samo su ulepšali sliku u utisak koji su „Orlovi“ ostavili na Tajlandu.

Ekipa koja predstavlja odličan spoj mladosti i iskustva, ekipa iza koje je veliki, mukotrpni rad, u ovim trenucima ubira plodove.

Kao ekipa u kojoj se posebno izdvajaju Slobodan Rajčević, momak koji je u kvalifikacijama postigao pet golova, ali i Mladen Kocić koji je sa 4 pogotka u grupnoj fazi zaslužio epitet najboljeg igrača reprezentacije, futsal selekcija Srbije pred sobom ima jako težak zadatak.

Protivnik Srbije u osmini finala biće selekcija Argentine, selekcija neugodnih Južnoamerikanaca koji predstavljaju ekipu za svaki respekt.

Normalno, Argentina bi bila nedvomisleni favorit za prolaz među osam najboljih, ipak „Gaučosi“ imaju problema sa suspenzijama i povredama koji daju veliku nadu izabranicima Aleksandra Kovačevića.

Naime, Argentinci su u petak ostali bez svog najboljeg igrača Matijasa Lukuisa, koji je pretrpeo dvostruki prelom noge, ali i pored toga imaju veliki motiv protiv Srbije.

„Dobro poznajemo ekipu Srbije. Radi se o jako spremnoj ekipi koju je bilo zaista sjajno gledati u dosadašnjem toku takmičenja. Moraćemo da budemo jako obazrivi, da izbegavamo kontakt igru.“, rekao je iskusni fudbaler Argentine Ernan Garsijas.

U taboru srpske ekipe vlada optimizam, momci su orni i spremni za najveći izazov u dosadašnjem delu takmičenja.

„Iako je sama činjenica da smo ovde veliki uspeh za nas, to što smo bili prvi u grupi nije baš veliko iznenađenje. To je praktično bio i naš cilj od samog starta takmičenja.“

„Ovo jeste prvi put da Srbija učestvuje na Svetskom prvenstvu, ali mi smo bili učesnici svakog većeg takmičenja još od 2006. godine, naravno osim prošlog Svetskog prvenstva (2008.), tako da smo svesni koliko znamo i umemo.“, rekao je trener Srbije Aca Kovačević.

Inače, današnji duel između Srbije i Argentine se igra od 15 sati, a direktan prenos najavio je RTS.

Selekcija koja ostvari prolaz u osminu finala ide na megdanaktuelnom šampionu sveta, reprezentaciji Brazila.


Ne propustite