Dejan Kravić za ''Sportske'': ''Svi su super, al' Štimac je glavni''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.07.2014.
18:50
Izvor: Sportske.net

Brojni novinari su se u nedelju tokom druženja na Kopaoniku sa reprezentativcima Srbije mogli da uvere kako je atmosfera u našem nacionalnom timu odlična i da to nije samo uobičajena fraza. Ono što su mnogi u startu takođe uočili, jeste da je jedan od naj

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Na početku razgovora za ''Sportske'', Dejan Kravić je, za one koji i dalje ne poznaju njegov košarkaški put, u najkraćem opisao svoju dosadašnju karijeru.

''Počeo sam u Londonu, tamo se igra pet godina u srednjoj školi. Zatim sam prešao u Toronto na koledž, gde sam proveo dve godine, a onda su mi ljudi govorili 'idi u Ameriku', što sam i učinio, otišao u Teksas Tek, gde sam proveo dve godine. Igrao sam protiv nekolicine igrača koji su sada u NBA, i baš mi je bilo dobro tamo'', objašnjava Kravić.

A za to što je danas u reprezentaciji Srbije, značajnu ulogu odigrao je i naš nekadašnji reprezentativac Dragan Tarlać.

''Pre godinu dana su me kontaktirali, u julu prošle godine, ali sam prethodno dosta pričao sa Draganom Tarlaćem. Sa selektorom sam se video kada sam došao u B reprezentaciju. Tek kada sam imao prvi trening sa tom selekcijom, on je došao i onda sam razgovarao i sa njim prvi put, tek pošto me je stavio na širi spisak od 29 igrača'', ističe Kravić.

Selektor je na njegov račun izneo pohvale za dosadašnji rad na pripremama, ali i u šali istakao kako je Kravić ''od kada je postao Srbin'' počeo da ''krade metar od linije do linije'' na treninzima.

A kad je šala i dobra atmosfera u pitanju, 24-godišnji centar je na samom startu razgovora sa novinarima na Kopaoniku uspeo da pokaže svoj vedar duh, pogotovo u društvu Vladimira Štimca, sa kojim se odmah sprijateljio.

stimac kravic

''Svi su dobri. Štimac je 'najglavniji', on mi se i prvi javio, rekao mi je  - 'samo se ti meni javi, imam plejstejšn kući, dođi kad hoćeš, znam da si ti ovde nov, evo ti broj telefona, javi se šta god ti treba'. Teodosić mi je isto rekao... ma svi su dobri i Luka Mitrović, Bogdanović...'',
ističe Kravić.

S obzirom da je živeo u Americi, Kravić nije tako često imao prilike da gleda utakmice naših najboljih klubova, ali nam je otkrio da je svakako pratio njihove rezultate na domaćoj i evropskoj sceni.

On je pre nekoliko dana pronašao i angažman u Evropi, pa ćemo ga u sledećoj sezoni gledati u dresu grčkog Retimna. Veruje da je napravio pravi izbor.

''Poznajem ih dobro, prva je liga, oni su negde u sredini, dobro mi je za prvu godinu da se naviknem na evropsku košarku, igraću protiv Olimpijakosa, Panatinaikosa, pa ako se pokažem, nadam se da mogu da dalje napredujem. Potpisao sam na godinu dana, pa ću videti kako će ići'', konstatuje Kravić.

Naravno, njegova glavna ambicija je da jednog dana zaigra u NBA ligi.

''To bih mnogo  voleo, to i menadžer misli za mene, zaista bih voleo da se vratim u Ameriku, a i roditelji su mi u Kanadi, pa bih voleo da budem i bliže njima'', dodaje Kravić.

A na temu NBA lige ovih dana je imao sjajnu priliku da razgovara sa Miroslavom Raduljicom.

''Naravno, pričao sam sa Raduljicom dosta, on mi je i cimer ovde. Pričao mi je kako je u Americi, odnosno znam i ja kako je u Americi, ali pričao mi je dosta o NBA ligi'', zaključuje Kravić, a mi mu želimo da taj svoj san ostvari, ali i da prvo sa ''Orlovima'' osvoji medalju na SP u Španiji.

Ne propustite