"Delije" na testu - U Humskoj ne skidaju stolice sa "severa"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.04.2014.
23:53
Izvor: Sportske.net

U susret 146. "večitom derbiju" iz Humske stiže informacija da nove crno-bele stolice neće biti uklonjene sa severne tribine zbog straha od mogućih huliganskih ispada i vandalskog ponašanja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u subotu će ukrstiti koplja u okviru 26. kola Jelen Superlige a "večiti derbi" uvek predstavlja utakmicu visokog rizika.

Imajući u vidu da je u prvom delu sezone viđena i "logorska vatra" na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde nadležni organi preduzimaju sve mere predostrožnosti da u Humskoj ne bude takvih ispada.

Tako je komesar takmičenja u JSL najavio da će tražiti da ne bude koreografija na "večitom derbiju" ali je interesantno da organizator susreta neće uklanjati stolice sa tribine na kojoj će se nalaziti gostujući navijači.

Praksa kojoj u Ljutice Bogdana uvek pribegavaju kada u goste stiže Partizan neće biti primenjena u Humskoj.

"Stolice koje smo nedavno postavili, ne možemo da skinemo, jer kao što je poznato iza svake postavljene stolice postoji metalna potkonstrukcija. Sa druge strane ni delegat sigurno ne bi dozvolio tako nešto" rekao je za "Politiku" direktor Partizanovog stadiona.

Kako su u Humskoj nedavno promenili stolice, postojala je mogućnost da na severnoj tribini plavo-žute stolice ostanu do okončanja "večitog derbija" ali je direktor stadiona objasnio da bi takav potez zbog straha od lomljenja bio neozbiljan.

"Iskreno, mogli smo da ostavimo stare stolice, ali to bi bilo krajnje neozbiljno od strane našeg kluba. Sve smo učinili da posle više od petnaest godina naš stadion dobije potpuno nove stolice" objašnjava Aleksandar Stepanović.

Umesto mera predostrožnosti u vidu uklanjanja stolica sa severne tribine iz Partizana su pozvali sve navijače da navijaju fer i sportski uz podsećanje da je ponašanje pojedinaca na prethodnom susretu bilo sramotno.

"Ovom prilikom apelujem na navijače oba kluba da korektno navijaju, da se na stadionu ponašaju kao u svojoj kući. Mi kao organizatori meča imamo obavezu da svakom gledaocu koji kupi kartu obezbedimo maksimalan komfor" zaključio je direktor stadiona u Humskoj.

146. "večiti derbi" igra se u subotu sa početkom od 19 časova a kapacitet stadiona Partizana biće smanjen na 27.000 mesta za sedenje zbog činjenice da se radi o utakmici visokog rizika.

Ne propustite