Derbi Indijani, Njujork čuva nadu, Dragić nosi Feniks!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 27.03.2014.
07:39
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi Istoka pripao Pejsersima koji su napravili korak ka prvom mestu protiv Majamija. Niksi ne odustaju od plej ofa. Toronto sve bliže tituli na Atlantiku, na Zapadu kuvanje, sjajni Slovenac predvodio Sanse do pobede u prestonici...

Beta/AP Photo/AJ Mast
Beta/AP Photo/AJ Mast

Povezane vesti

Sjajan derbi Istoka je pokazao da je Indijana sazrela, primili su mnogo udaraca o Majamija i na kraju uspeli da pobede i pored 38 poena Lebrona Džejmsa.

Činilo se da će Hit odneti pobedu, igralo se na mali broj poena, šampion je imao +7, ipak na kraju preokret i minimalac koji je Pejsersima najverovatnije doneo prvo mesto, imaju tri pobede više od Majamija.

Videli smo pravu plej of košarku, Lebron je dobio po nosu, Vejd meč završio povređen, Roj Hibert bio grogiran od lakta u glavu, možemo samo da zamislimo kakvo će finale biti, ako ova dva tima stignu do kraja na Istoku.

Majami je ostao bez daha u poslednja tri i po minuta, ubacili su samo jedan koš, ređali greške što je domaćin kaznio. Pojačanje iz Filadelfije Tarner je u završnici pogodio dva važna šuta, Dejvid Vest trojku, na kraju je Boš samo ublažio poraz šampiona. Kod Indijane najefikasniji Pol Džordž sa 23 poena.

Pelikansi su nastavili da skidaju skalpove boljim timovima, noćas su u Nju Orleansu pali Klipersi. Iako oslabljen domaćin je predvođena Entonijem Dejvisom, koji je ubacio 16 poena, imao 13 skokova i 6 blokada slavio protiv lidera Pacifika. Zapažena rola Darijusa Milera, pogodio je nekoliko ključnih šuteva kada se lomilo. Momak koji se sa Dejvisom igrao i na Kentakiju je meč završio sa 16 poena, kod Klipersa Kraford 31, Pol daleko ispod svog nivoa, imao je 12 asistencija, ali nije pogodio iz igre, iz 12 šuteva i meč je završio sa dva realizovana slobodna bacanja.

Memfisu nije bilo lako u Juti, ali su prelomili u finišu. Zek Rendolf je bio miran sa linije slobodnih bacanja, ubacio je ukupno 22 poena i imao 13 skokova u petoj pobedi "Grizlija" u poslednjih šest mečeva. Oni su sada 15 pobeda iznad 50%, najbolji skor od početka sezone, ali ih u borbi za doigravanje gde pet timova traži tri mesta čeka teška serija. Ovo je početak turneje u narednih nedelju dana gostuj u Golden Stejta, Portlanda, Denvera i Minesote.

San Antonio je umalo prokockao prednost od 24 poena u nastavku, ali su naravno imali dovoljno iskustva da meč protiv Denvera privedu kraju. Ovo je 15. trijumf Sparsa u nizu, režirao ga je Tim Dankan sa 29 poena i 13 skokova, imao je i 5 asistencija.

Njujork još ima nadu, slavili su protiv Sakramenta u gostima. Melo Entoni je ubacio 36 poena, ali je Džej Ar Smit postavio rekord franšize sa 9 trojki, promašio je samo 3 puta. Tako su se Niksi približili osmoplasiranoj Atlanti na dve pobede. Houksi su noćas poraženi u Minesoti, pa sada strepe. Vredna pažnje je nova sjajna partija rukija Dienga koji je dobio šansu nakon povrede Pekovića. Noćas je momak sa Luisvila, inače rođen u Senegalu ubacio 15 poena i imao isto toliko skokova. Pero Antić je ubacio 3 poena za Houkse.

Nova sjajna partija Gorana Dragića, Sansi su u prestonici stigli do pete pobede u nizu. Slovenac je ubacio 25 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija, on i Erik Bledso nose tim na leđima. Ovo je peti trijumf u nizu za Feniks koji se sada izjednačio sa Dalasom na osmom mestu Zapada, poslednjem koje nosi plej of. Gosti iz Arizone kojima Vašington baš i ne leži poslednjih godina su ubacili 14 trojki iz 28 pokušaja, na drugoj strani je Vol brojao d0 29, ali njegov tim je van forme. Plej of je blizu, no Vizardsi bi mogli da izgube šesto mesto od Šarlota koji kasni tek pobedu i po. Kad smo kod Bobketsa, da kažemo da su u Severnoj Karolini posle produžetaka savladali Netse. Al Džeferson je ubacio 35 poena i imao 15 skokova. Jasna je želja Šarlota da se pomeri sa sedme pozicije, odnosno prestigne Vašington, pošto sadašnji plasman donosi duel najverovatnije sa Majamijem na startu plej ofa.

Toronto je pred prvom postsezonom od 2008. godine. Reptorsi su odbili napad Bruklina na čelu Atlantika, noćas su slavili u Bostonu i učvrstili četvrtu poziciju na Istoku. Ros je ubacio 24 poena, Lovri dodao 23, pa sada Kanađani imaju dve i po pobede više u odnosu na petoplasirane Netse.

Na kraju recimo da je u dramatičnom meču koji ipak ne odlučuje ništa Klivlend košem Diona Vejtersa u poslednjoj sekundi slavio protiv Detroita. Kavsi odbijaju da bace peškir, deseti su na Istoku, imaju tri pobede manje od Atlante, Niksi su im na jednu utakmicu, ali trebalo bi da dva rivala dožive slom na kraju regularnog dela kako bi u Ohaju gledali plej of košarku. Za Pistonse ništa novo, prokockali su +16 u poslednjem periodu to je ubedljivo najgori tim u ligi kada su u pitanju preokreti koje dozvoljavaju u poslednjoj četvrtini.

Juta - Memfis 87:91
Sakramento - Njujujork 99:107
San Antonio - Denver 108:103
Minesota - Atlanta 107:83
Indijana - Majami 84:83
Nju Orleans - Klipersi 98:96
Detroit - Klivlend 96:97
Boston -. Toronto 90:99
Šarlot - Bruklin 116:111 pr.
Vašington - Feniks 93:99

Ne propustite