Derbi je meč visokog rizika, 'Grobarima' samo 150 karata

Autor: Miloš Marković
petak 30.05.2014.
15:24
Izvor: Sportske.net

Utakmica između Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS, koja se igra u subotu od 20.15 u dvorani FMP u Železniku proglašena je za meč visokog rizika.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Zvezda će nakon dva vezana poraza dočekati Partizan sutra od 20.15 u hali u Železniku.

Obzirom da je večiti derbi proglašen utakmicom visokog rizika, direktor Crvene zvezde Davor Ristović apelovao je na sve navijače da u dvoranu dođu ranije i dodao da će ulazi biti otvoreni od 18.30.

Karata u slobodnoj prodaji za ovaj meč neće biti. Važiće samo sezonske ulaznice KK Crvena zvezda Telekom, a jedan deo karata biće podeljen sponzorima i prijateljima kluba.

Takođe, navijači Partizana dobiće 150 ulaznica pa će zbog maksimalne bezbednosti u hali biti stvorene takozvane tampon zone koje će usloviti određeno smanjenje kapaciteta dvorane.

"Partizanu smo ponudili 150 karata i videćemo da li će to prihvatiti. Učinićemo sve da bezbednost bude na maksimalnom nivou ako oni dodju i apelujemo na fer i sportsko navijanje, jer ne bismo voleli da se ponove ružne scene koje su se događale nekih prethodnih sezona", rekao je Ristović.

On je dodao da će policija zbog bezbednosti zatvoriti ulaze kada proceni da se dovoljan broj ljudi već nalazi u hali.

Iz crveno-belog kluba pozivaju na fer i sportsko navijanje protiv večitog rivala.

"KK Crvena zvezda Telekom ovim putem apeluje na sve navijače da navijaju fer i sportski, bez vređanja protivnika i bez ubacivanja bilo kakakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava.", navodi se u klupskom saopštenju.

Ne propustite