Derbi uživo

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.03.2012.
18:20
Izvor: Sportske.net

Sjajna atmosfera na Marakani, ulazimo u finiš meča, a Zvezda vodi 2:0! Golovima Milunovića i Kasalice crveno-beli kaznili promašaje Dijare i Ilića. Zvezda u finišu sa igračam manje, Luka Milivojević isključen posle prekršaja nad Markovićem.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Robert Prosinečki i Avram Grant izveli su na teren ekipe u sledećim sastavima:  

Crvena zvezda: Bajković, Mladenović, Tošić, Maksimović, Mikić, Mijailović, Milivojević, Evandro, Lazović, Milunović i Borha. 

Klupa: Vesić, Krneta, Dimitrijević, Kasalica, Mirić, Vešović.

Partizan: Stojković, Lazevski, Ivanov, Rnić, Miljković, Babović, Kamara, Ilić, Vukić, Tomić, Dijara.

Klupa: R.Ilić, Aksentijević, Stanković, Smiljanić, L.Marković, Eduardo.

Utakmica je počela, prvi minuti protiču u blagoj inicijativi Partizana.

U četvrtom minutu i prva prilika za crno-bele.  Ilić je na sredini terena osvojio loptu, probio po levoj strani, centrirao ka Tomiću koji šutira, zatim lopta dolazi do Dijare koji je na pet metara od gola Zvezde, ali od svega samo korner.    

Dva minuta kasnije još jedan opasan napad Partizana, Vukić ka Dijari, ali je Senegalac u ofsajdu.

U jedanaestom minutu, sudija Mažić je morao nakratko da prekine meč, zbog dima izazvanog ''bakljadom'' na južnoj tribini.

Prvi nagoveštaj opasnosti pred golom Partizana u 15. minutu kada je Borha centrirao sa desne strane, ali nije uspeo da pronađe nikog od svojih saigrača.

I onda, u 19. minutu, Zvezda dolazi u vođstvo - Milunović, 1:0!

Prva prava opasnost pred golom Partizana rezultirala je vođstvom domaćih. Borha je ispred kaznenog prostora požrtvovano oduzeo loptu Iliću, ona je zatim došla do Milunovića, a Zvezdin novajlija iskosa sa leve strane šalje loptu u suprotan ugao.

Partizan ponovo preuzima inicijativu, ali Zvezda se za sada umešno brani. U 25. minutu Vukić je pokušao sa dvadesetak metara, ali šutirao je pravoi u Bajkovića.

Minut kasnije Vukić se izvukao na ivici kaznenog prostora, ali Dijara nije uspeo da mu doturi loptu.

Rasplamsava se borba, Partizan sve ofanzivniji, u 28. minutu Vukić je iznudio slobodan udarac. Odlično ga je izveo Tomić, uputio je oštar šut po zemlji u donji levi ugao, ali je Bajković odlično intervenisao.  

Crno-beli pojačavaju pritisak, a Vukić je ponovo pripretio u 35. minutu. Šutirao je sa dvadesetak metara, gađao donji desni ugao, ali je lopta otišla pored stative.

Zvezda čuva stečenu prednost i vreba priliku da iz kontranapada ponovo ugrozi Stojkovića.

U 43. minutu najbolja prilika za Partizan, a propustio ju je Dijara. Odlično je Miljković centrirao sa desne strane, Dijara i Vukić su bili u ''srcu'' šesnaesterca, Dijara je zahvatio loptu i poslao je preko gola, iako je, čini se, Vukić bio u boljoj poziciji.

Uzvraća Zvezda preko Lazovića, ali je i on neprecizan na drugoj strani.

Ipak, najveće uzbuđenje pred golom Zvezde viđeno je u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Posle pasa Vukića, Babović je bio u duelu sa Bajkovićem na oko pet metara od gola, golman Zvezde je delovao dezorijentisano, lopta se odbila od njega, vezista crno-belih je zatim pao posle duela sa Mikićem, ali se sudija Mažić nije oglasio.  

Uzbudljivo i na startu drugog poluvremena. Najpre dobra prilika za Mikića posle slobodnog udarca Lazovića, kada je Stojković intervenisao, a odmah zatim, Dijara na drugoj strani posle odlične asistencije Vukića pogađa stativu!

Umakao je Senegalac Tošiću, šutirao iz prve, Bajković je nemoćan, ali je stativa spasila crveno-bele.

Međutim, još bolju priliku prokockao je Saša Ilić u 54. minutu! Lepo ga je uposlio Dijara, kapiten Partizana je bio oči u oči sa Bajkovićem, doduše nešto iskosa sa leve strane, ali je veoma loše šutirao i lopta je otišla daleko pored leve stative.

Prva reakcija Avrama Granta - Lazar Marković je na terenu umesto Saše Ilića od 58. minuta. A mladi napadač crno-belih posle samo tri minuta na terenu dobio je žuti karton.

U 66. minutu prva izmena i u Zvezdi. Filip Kasalica je zamenio Darka Lazovića.

Prva koškanja na terenu u 70. minutu. Lazar Marković i Duško Tošić u glavnim ulogama, ali se sve brzo smirilo.

Posle perioda zatišja, usledio je opasan napad Zvezde posle prodora Mladenovića, a onda na drugoj strani ponovo Dijara propušta stopostotnu priliku!

Odlično ga je pronašao Nemanja Tomić centaršutom sa desne strane, a napadač crno-belih sa oko tri metra od gola šalje loptu iznad prečke...

Navijači Partizana mu ipak pružaju podršku...

A onda, kazna za promašaje! Kasalica - 2:0!

Za razliku od gostiju iz Humske, crveno-beli imaju sjajan procenat iskorišćenih prilika. Ono što raduje navijače i trenera Zvezde je činjenica da se još jedan debitant u derbijima večeras upisao u stelce.

Kasalica je u kaznenom prostoru Partizana bio bolji u duelu sa Rnićem, izborio se za poziciju za šut i savladao Stojkovića - 2:0, kapitalna prednost za Zvezdu.

U 83. minutu projektil Milivojevića, Stojković boksuje loptu.

Luka Milivojević i dva minuta kasnije u centru pažnje. Napravio je prekršaj nad Markovićem koji je bio u opasnom naletu, zaradio drugi žuti karton i finiš meča Zvezda igra sa desetoricom.



Ne propustite