Devet želja 'Tate' Martina

Autor: Boban Filipović
sreda 19.03.2014.
18:33
Izvor: Sportske.net

Niko ne očekuje da će treneru Barse sve biti ispunjene, već samo neke, među tim željama je i srpski reprezentativac Neven Subotić, a najzvučnije ime je Kun Aguero.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Sudeći prema ovoj listi, koja je sačinejna još u oktobru prošle godine, Herardo Martino želi da ojača sve linije tima.

Prva želja argentinskog stručnjaka je njegov zemljak Serhio Kun Aguero. On je najbolji strelac Mančester Sitija i teško je očekivati da ga 'Građani' puste po bilo kojoj ceni, rađe bi da prodaju Edina Džeka. Mediji spekulišu da će Barsa ipak pokušavati, i da je početna ponuda 28 miliona evra.

Na drugom mestu je, možda i iznenađujuće, veteran Miroslav Klose. 35-godišnjem nemačkom reprezentativcu ugovr s Lacijom ističe na kraju sezone, te bi Katalonci mogli da ga namame na 'Nou Kamp' solidnom platom.

Tu je jedan Nemac, perpsktivni golman Borusije iz Menhengladbaha Mark-Andre Ter Štegen, štampa tvrdi da je ovaj posao završen i da je on novi čuvar mreže Barselone.

Četvrto ime na listi je Neven Subotić. Ipak treba imati u vidu da je dokument natao pre teške povrede srpskog reprezentativca, tako da je diskutabilno da li će Barsa krenuti u napad na štopera Borusije iz Dortmunda.

Martino bi ponovo da sarađuje sa Santjagom Verginijem, visokim štoperom Estudijantesa, koji je zimus stigao na pozajmicu u Sanderlend s pravom otkupa. Ipak, 25-godišnji Argentinac nije zadobio poverenje Gusa Pojeta, zabeležio je samo tri nastupa za 'Crne Mačke'.

Još jedan visoki štoper je Martinova želja, u pitanju je 19-godišnji Mateus Doria, novopečeni reprezentativac Brazila iz Botafoga.

Tu je i dvojac iz Atletiko Madrida - Arda Turan i Filipe Luis. Turčin pokriva više pozicija u veznom redu, dok je Brazilac levi bek. Obojica su reprezentativci svojih zemalja, ali 'Jorgandžije' su poznate da svoje igrače ne prodaju ni malo jeftino.

Lista se završava sa Ilkajem Gundoganom. Za zadnjeg veznog Dortmunda se interesuje pregršt bogatih evropskih klubova i od svih pomenutih Matrinovih želja, Barsa bi u borbi za Nemca turskog porekla imala najjaču konkurenciju. I to u vidu ljutog rivala Real Madrida, te Mančester Junajteda, Pari Sen-Žermena...

Podsetimo, Herardu Martinu je ovo debitantska sezona na kormilu Barselone. Aktuelni šampion Španije je na trećoj noziciji na tabeli na 10 kola pre kraja Primere i uoči 'El Klasika' na 'Santjago Bernabeu' zaostaje za vodećim Realom četiri boda, a jedan za Atletikom iz Madrida. Barsa se plasirala u finale 'Kupa kralja' gde će joj rival biti 'Kraljevski klub', a ostvaren je i plasman u 1/4 finale Lige šampiona, sedmi put za redom.

Neki mediji u Španiji, pre svih oni naklonjeni Real Madridu, konstantno pišu da je Martinu sprema otkaz na 'Nou Kampu', ali te priče nemaju realnu potporu i više prizivaju Barsine neupsehe koji bi eventualno prouzrokovali takav scenario.


Ne propustite