Dijamanti nisu večni...

Autor: Boris Jovanović
subota 27.10.2012.
08:50
Izvor: Sportske.net

U Partizanu svesni da će teško sačuvati najtalentovanije igrače, a praktično ne postoji mogućnost da Lazar Marković ostane u srpskom fudbalu posle juna...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Pohvale koje pljušte na račun Lazara Markovića nisu ništa novo, međutim ono što je jasno nakon meča u Milanu je da on može da igra na većoj sceni od srpske. Debitovao je i za "A" reprezentaciju u takmičarskim mečevima, ali je utakmica sa Interom na neki način bila lakmus test, posle nje ništa neće biti isto.

"Sad kreće lov na njega, teško ćemo ga zadržati. Pljušte komplimenti, ali šta mi imamo od toga. Bogatiji klubovi nam uzimaju igrače, mi ne možemo da ih kupimo, moramo da ih stvaramo"
, rekao je Vladimir Vermezović posle meča.

"Sport" prenosi njegova razmišljanja ljudi iz Partizana o načinu na koji će tim rasti.

"Ovo su mladi igrači, sazrevaju, stiču iskustvo, za par godina ćemo biti spremni da se nosimo i sa ekipama kakva je Inter"
, kažu u Humskoj.

Direktor Tumbaković podseća na sve limite društva i trenutka u kome živimo.

"Kad budemo mogli da planiramo budžet na tri ili pet godina naš tim će biti sposoban za najveće domete. Pogledajte kako živimo, zakoni tržišta su surovi", napominje direktor Partizana.

Ako je Markovića nemoguće zadržati, Partizan bi morao da sačuva Ninkovića, Mitrovića, Jojić, Ostojića, nešto starijeg Marka Šćepovića.

Jasno, ulaganje u tim bi ekipu odvelo na viši nivo, no stranci nisu rešenje. Jer, one strance koji bi zaista Partizanu doveli veliki iskorak, nije moguće dovesti, delom zbog novca, a delom i zbog same lige koja je neatraktivna, da ne kažemo slaba.

"Optimalno je da stvorimo tim za dve godine, onda bismo u ovakve mečeve ulazili ravnopravno", smatra Vermezović.

Ipak, crno - beli su poslednjih godina uvek kretali o nule. Odatle se ne stiže daleko...

Ne propustite