Dijara - novi ugovor ili labudova pesma?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 02.04.2012.
10:19
Izvor: Sportske.net

Zimus je krenuo na pripreme kao "otpisan", praktično se čekalo da mu istekne ugovor kako bi ga se oslobodili. Par meseci kasnije, Lamin Dijara je čovek bez koga se ne može.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dijara je i zimus bio na naslovnim stranama, ali iz pogrešnih razloga.

U klubu nisu krili da bi voleli da napusti Humsku, međutim on je odbijao ponude da se preseli u zemlje i klubove koji mu ne odgovaraju.

Ostao je, po mišljenju mnogih da "odsedi" proleće i kao slobodan igrač napusti Humsku u junu.

Međutim, povreda Šćepovića, Markovićev post i Eduardovo šutiranje tri metra iznad gola (kako je jednom prokomentarisao Grant) izbacili su ga u prvi plan. Odjednom više nije ni star, ni nezainteresovan, ponovo je "Mamba".

Postao je sa dva gola na Vračaru najbolji strelac u istoriji srpskih šampionata, ali to je manje važno.

"Grant mi je zimus rekao da igram dobro i da dajem golove, pa se trudim da to i ispunim. Igram za novi ugovor", smeje se Senegalac, mada u ovim rečima ima dosta istine.

U Partizanu ćute, Albert Nađ je priču o novom ugovoru odložio za neka druga vremena.

Ipak, ova rečenica možda otkriva suštinu.

"Odlično je odradio pripreme, to mu se vraća. Kod njega kvalitet nije bio sporan, neke druge stvari su bile u pitanju", rekao je diplomatski Nađ.

Koje su to druge stvari?

"Da li i ovde legneš kod sekretara u kancelariju i ne izlaziš dok ne izvučeš pare", pitao je predsednik Đurić Dijaru pre dve zime, kada je Senegalac došao da poseti crno - bele u Dubaiju na pripremama.

Tada je kao pozajmljeni igrač nastupao za Al - Šabab.

Dijara je u svom prvom mandatu davao golove, postao idol navijača, ali je bio nezadovoljan visinom ugovora. Tražio je reviziju, prepirao se sa tadašnjim direktorom Tomićem, odmah su mu nabacili etiketu da se ne trudi jer je nezadovoljan.

Videćemo kako će se razvijati situacija, u Partizanu će sigurno reći da žele da forsiraju mlade igrače, ali Dijara je u najboljim godinama, ima mnogo iskustva, u domaćem šampionatu je rešio mnogo mečeva.

Konačnu reč bi trebalo da da Grant, ali i sam menadžment u odnosu na zahteve Senegalca.

Ukoliko uopšte razmišljaju o njemu. Pada u vodu i argument da zauzima mesto stranca, jer će uskoro dobiti i srpski pasoš.

Do odluke je manje od dva meseca...


Ne propustite