''Disciplinci'' izgubili strpljenje: ''Partizan da reši problem navijača!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.09.2012.
16:46
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Na današnjoj sednici Disciplinske komisije FSS, pokrenut je postupak protiv OFK Beograda, ali i Partizana, čiji su navijači u nedelju tokom utakmice na Karaburmi bili vinovnici ozbiljnih incidenata. Od čelnika Partizana se očekuje angažovanje na rešavanju

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije na današnjioj sednici pokrenula je disciplinski postupak protiv OFK Beograda, Partizana, kao i Rada i Crvene zvezde, zbog incidenata koje su izazvali njihovi navijači.

Protiv OFK Beograda postupak je pokrenut zbog loše organizacije utakmice sa Partizanom proteklog vikenda, a protiv kluba iz Humske zbog incidenata koje su na tom meču izazvale podeljene navijačke grupe crno-belih.

''Fudbalski savez Srbije poziva još jednom sve odgovorne u FK Partizan da reše probleme u funkcionisanju zavađenih navijačkih grupa. Ovakvo stanje je neodrživo, jer pravi konkretne i konstantne smetnje u organizaciji i funkcionisanju utakmica - čini štetu FK Partizan, Fudbalskom savezu Srbije i srpskom fudbalu u celini.

Još jednom apelujemo da se ovaj gorući problem konačno reši direktnim angažmanom čelnika FK Partizan, jer se njihova odgovornost svodi na sve klupske događaje, ali i aktivnosti čiji su akteri njihovi navijači i simpatizeri.

Svakako da se ovaj princip odnosi na sve klubove i njihove navijače i zato svako, u skladu sa svojim ovlašćenjima, treba da bude angažovan i predan u izuzetno važnom zajedničkom poslu i zadatku - kreiranju pozitivne sportske slike u kojoj fer - plej mora da bude dominantan kako na terenu, tako i na tribinama''
, kaže se u saopštenju Disciplinske komisije FSS.

Na današnjoj sednici pokrenuti su i disciplinski postupci protiv FK Rad, zbog nedoličnog ponašanja navijača, i FK Crvena zvezda, kao organizatora prvenstvene utakmice pomenutih timova.

Ne propustite