''Disciplinci'' po starom - ''katanac'' u Pazaru, možda i na JNA...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.11.2012.
17:19
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Disciplinska komisija FSS izrekla kaznene mere povodom nedavnih navijačkih incidenata na stadionu Novog Pazara. Osim novčano, Pazarci kažnjeni sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, što je kazna koju je u toku sezone ovaj klub već iskusio. Partiza

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Jesenja sezona još uvek nije okončana, a Novom Pazaru je već drugi put izrečena kazna od dve utakmice bez prisustva publike. Ovog puta razlog je poznati skandalozni transparent na tribinama tokom Kup utakmice protiv Rada.

''Fudbalski klub Novi Pazar kažnjava se zabranom igranja pred publikom na svom stadionu na dve prvenstvene utakmice u okviru Superlige Srbije, uz novčanu kaznu od 500.000 dinara zbog prekršaja iz člana 85. Disciplinskog pravilnika FSS, počinjenog na Kup utakmici Novi Pazar - Rad 0:1'', ističe se u saopštenju objavlčjenom na sajtu FSS.

Što se tiče incidenata na stadionu Partizana proteklog vikenda, odluka o kaznama biće doneta na narednoj sednici Disciplinske komisije.

''Do donošenja konačne odluke, suspendovan je stadion FK Partizan za odigravanje utakmica sa prisustvom publike, takođe zbog prekršaja iz člana 85. Disciplinskog pravilnika FSS počinjenih na prvenstvenoj utakmici Partizan - Novi Pazar 3:1. Zatraženo je dodatno izjašnjenje FK Partizan, kao i dopunski izveštaji službeinih lica u vezi sa navedenim prekršajem. Konačna odluka biće doneta na sledećoj sednici DK FSS'',
navodi se dalje u saopštenju.

Najavljeno je i sankcionisanje ponašanja funkcionera Donjeg Srema tokom utakmice protiv Crvene zvezde, a kazne će takođe biti izrečene na sledećoj sednici.

''Pokrenut je disciplinski postupak protiv FK Donji Srem kao i čelnika ovog kluba Dragana Đurđevića i sportskog direktora Dragana Despotovića zbog loše organizacije i povrede restriktivnog prostora na prvenstvenoj utakmici 10. kola Superlige Srbije, Donji Srem - Crvena zvezda 1:2. zatraženi su dodatni izveštaji u vezi sa navedenim prekršajima, a konačna odluka takođe će biti doneta na sledećoj sednici'', dodaje se u saopštenju.


Ne propustite